Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
CHAMPIONS LEAGUE

Malmö imponerar på spansk press: "Gillar deras kaxighet"

Foto: Alexandra Jonson

MADRID. Malmö FF har gjort avtryck i Champions League.

Och de imponerar även på journalisterna i Madrid.

– Jag gillar Malmös kaxighet, säger Iñako Diaz-Guerra, journalist på AS, till Fotbollskanalen.

Inför kvällens match på Vicente Calderón mötte Fotbollskanalen upp med Iñako Diaz Guerra som rapporterar om Atlético Madrid för den spanska tidningen AS.

Iñako berättade att han studerat Malmös två senaste Champions League matcher och imponerades stort, speciellt av matchen i Turin.

– Det Malmö FF har gjort är imponerande och det var nog få som trodde det när gruppen lottades. För mig var det inte vinsten över Olympiakos utan matchen mot Juventus som var mest imponerande. I 45 minuter visste Juventus inte hur de skulle slå Malmö som gjorde allt en underdog måste göra mot Juventus rätt. För mig är de på samma nivå som Olympiakos och Atlético förlorade mot Olympiakos så självklart finns möjligheten för Malmö att vinna.

Det är på pappret en stor nivå skillnad på lagen, har Malmö egentligen någon chans?

– Absolut, något som talar för Malmö är att Atlético aldrig spelar bättre än de måste. De är alltid en liten bit över motståndarens nivå. Spelar deras motståndare på nivå 4 spelar Atletí på 4,5 och spelar motståndaren på 9 spelar Atletí på 9,5. Det är väldigt sällan Atlético kör över en motståndare så spelar Malmö stabilt och Atlético blir nervösa finns absolut möjligheten. Själv skulle jag aldrig satsa pengar på Atlético, de kan vinna mot vem som helst men de kan även förlora mot vem som helst.

Atlético är storfavoriter inför match, men de är ett lag som inte direkt gillar favoritskapet eller hur?

– Atlético trivs inte alls med att vara favoriter, de har alltid varit underdogen och det är för det deras spelstil är uppbyggd. De vet inte riktigt hur de ska hantera situationen när de inte kan baka hem och kontrollera matchen från sin egen planhalva. Detta är ett stort problem, då man inte har den individuella spelarna.

Hur bra koll har man på Malmö här?

– Här känner folk inte till dagens Malmö speciellt. Men det är en klubb som finns i Atléticos historieböcker, de var de första som spelade på Vicente Calderón och sen har klubbarna Antonio Durán gemensamt.

Atlético och Malmö är väldigt olika utanför planen där Atletí är mer ödmjuka medan Malmö är aningen kaxiga. Hur ser du på de olika metoderna, vilken är bäst?

– Simeone spelar ett spel utåt för att hålla pressen borta men inne i omklädningsrummet är alla medvetna om att de kan vinna allt. När man pratade med spelarna privat förra säsongen så sa de redan i februari att de kunde vinna alla titlar. Malmö kör en mer kaxig stil utåt och olika metoder fungerar för olika lag. Personligen gillar jag mer Malmös kaxighet men det Simeone har gjort fungerar bra för Atlético.

Publicerad 2014-10-22 kl 17:50
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons