Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
CHAMPIONS LEAGUE

Malmös "CL-chans" - Dinamos fans vill straffa klubben

Malmö FF har värsta tänkbara utgångsläge.
Räddningen kan bli ett nervöst Dinamo Zagreb vars supportrar vill att klubben diskas.
-Fansen vill straffa föreningen, säger den kroatiske frilansjournalisten Tonchi Percan.

Tonchi Percan har följt Dinamo Zagreb sedan lång tid tillbaka och han har stenkoll på det kroatiska mästarlaget. Trots att Malmö FF förlorade det första Champions league-mötet med 1-4 tror han att resultatet kan vändas.
-Dinamo är livrädda för att tappa det här. De har förlorat några gånger på mållinjen. I den andra omgången av förra årets Champions league-kval var de riktigt nära att tappa en 5-1-ledning mot slovenska Koper. Koper vann returen på sin hemmaplan med 3-0 och det var väldigt nära att de gjorde ett mål till, säger Tonchi Percan.

-Kroatisk media fokuserar väldigt mycket på det här inför returen mot Malmö. Koper ska inte upprepas, skriver de. I den matchen fick de en spelare utvisad efter åtta minuter, så jag tror att de kommer att vara väldigt försiktiga i inledningen mot MFF.

Det är tolv år sedan som Dinamo Zagreb tog sig till gruppspel i Champions league. Alldeles för lång tid, enligt fansen som är rejält missnöjda med klubbens ledning. Och därför ryktas det om att de vill ställa till med problem i Malmö för att straffa sitt lag.
-I Zagreb ryktas det om att delar av risksupportrarna Bad Blue Boys ska åka till Malmö och ställa till med jävelskap för att jävlas med Mamic som styr klubben. De har sagt att de vill att föreningen diskas eller straffas hårt. Och de brukar alltid ställa till med problem när laget spelar utanför Kroatien. I Frankrike misshandlade de en polis, säger han.

-Men nu skulle det ju vara väldigt dumt att förstöra för klubben, när man är så nära att gå vidare. Det är tolv år sedan som klubben gick till gruppspel i Champions league. Det talar emot ryktet om att de ska bråka i Malmö. De skulle aldrig bli förlåtna.

I det första mötet var Malmö FF chanslöst mot ett mycket bättre Dinamo Zagreb. Då hade MFF bara ett skott på mål under hela matchen - och det kommer givetvis att bli svårt att göra minst tre fullträffar i returen.
-Vi har ett bra tryck här på vår hemmaplan. Får vi bara 1-0 med oss i paus så kan det gå vägen. Större under har skett, sade Jiloan Hamad under måndagens presskonferens.

TT

Publicerad 2011-08-22 kl 20:45
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons