Manchester City vann enkelt mot Sjachtar trots mittbackskrisen

Bara en frisk mittback i hela A-lagstruppen.
Trots det blev Sjachtar Donetsk ingen svår uppgift för Manchester City, som vann med klara 3-0.
- Vi kunde gjort ett, två eller tre mål mer, säger målskytten Ilkay Gundogan enligt Uefas hemsida.

Manchester City hade inför Champions League-mötet med Sjachtar Donetsk en mindre kris på mittbackarna. Både Aymeric Laporte och John Stones har nyligen skadat sig och mot det ukrainska laget blev lösningen att spela Fernandinho i mittlåset med Nicolas Otamendi.

Men mittlåset sattes aldrig under någon större press, utan City kunde relativt enkelt plocka hem alla tre poängen i första gruppspelsmatchen. I den första halvleken kunde Riyad Mahrez raka in en retur framför mål.

Ett par minuter senare petade Mahrez fram bollen till Ilkay Gundogan, som fick utrymme nog i straffområdet att skjuta in 2-0 med en tåfjutt. Efter det var det en enkel resa mot segern och City kunde även kontra in 3-0 när Kevin De Bruyne spelade fram Gabriel Jesus med en kvart kvar.

Matchen slutade också 3-0 till City som därmed inleder årets CL-gruppspel på bästa sätt.

- Vi spelade ganska bra. När man gör första målet blir det alltid enklare men vi slappnade aldrig av. Vi håll i bollen bra och skapade en del chanser och vi kunde gjort ett, två eller tre mål mer, säger Gundogan enligt Uefas hemsida.

I nästa omgång ställs City mot Dinamo Zagreb, som vann med 4-0 mot Atalanta i deras öppningsmatch av gruppspelet.