Manchester City ytterst nära kvartsfinal för första gången

Manchester City har aldrig tagit sig till kvartsfinal i Champions League. Nu är de på god väg efter 3-1 mot Dynamo Kiev.

Manchester City kom till Olympiastadion i Kiev med tre raka förluster i bagaget och jakten på att ge sig själva bra förutsättningar för att ta sig till sin första kvartsfinal i Champions League.

Senast i FA-cupen – då laget spelade med en B-lags betonad elva så förlorade de mot Chelsea med förkrossande 1-5.

Nu med stjärnorna tillbaka visade de sin styrka och betvingade det ukrainska storlaget med 3-1 och har nu gett sig ett minst sagt bra läge att avancera för första gången till kvartsfinal.

Det var framför allt en spelsugen Sergio Agüero som gjorde livet surt för Dynamo Kiev. Han var inblandad i mycket under hela matchen och det var också han som och fixade ledningsmålet till bortalaget efter att Yaya Touré nickat ned en hörna till argentinaren som han sedan kunde trycka in.

Agüero skulle fem minuter från första halvlekens slut vara framme igen och vara en nagel i ögat på Dynamos försvar. Då han läckert klackade fram bollen till Raheem Sterling som sedan hittade in till Silva som enkelt kunde bomba in 2-0 till City.

Dynamo Kiev skulle väcka lite liv och spänning i matchen då Vitaliy Buyalsky arton minuter in i andra halvlek kunde snappa upp en boll i straffområdet och med ett studsande skott få in ett 1-2 mål.

Ukrainarna fortsatte anfalla och jaga en ledning men lyckades inte få in fler bollar bakom Hart.

Yaya Touré kunde ha stängt matchen när klockan tickat in på 81 - efter att Sterling hade haft lite lekstuga inne i straffområden och lyfte sedan in den till en fri Toure som nickade den utanför.

Istället skulle han få göra det sju minuter senare då han helt stängde matchen efter ha slungat in bollen för City och slutresultatet till 3-1.

Segern innebär en kraftig uppförsbacke för Dynamo Kiev och ett mycket ljust läge för Manchester City att ta sig till kvartsfinal.