TV: Manchester Uniteds fiasko - föll i CL-premiären

Manchester United åkte på en missräkning i CL-premiären.
Efter ett jättemisstag av Jesse Lingard avgjorde Young Boys i den 95:e minuten.
- Vi skyller inte på Jesse, säger kaptenen Harry Maguire enligt Uefas hemsida.

Manchester United ställdes under tisdagen mot Young Boys borta i Champions League-gruppspelet. Sveriges landslagskapten Victor Nilsson Lindelöf startade efter två raka matcher på bänken i Premier League, medan Anthony Elanga började vid sidan av planen.

Manchester United inledde med mycket boll och tog redan efter 13 minuter ledningen i premiärmatchen. Stjärnförvärvet Cristiano Ronaldo var klinisk framför mål och satte ett inspel av Bruno Fernandes i nät till 1-0. United fick därmed en drömstart, men åkte lite senare på ett tungt bakslag.

Högerbacken Aaron Wan-Bissaka kom, i den 35:e minuten, helt fel in i en duell med Christopher Martins Pereira och stämplade motståndaren, vilket resulterade i rött kort. United gjorde därefter ett byte, då Jadon Sancho blev ersatt av backen Diogo Dalot på planen. United höll nollan första halvlek ut, men orkade sedan inte stå emot hemmalaget.

I den 66:e minuten kvitterade Young Boys till 1-1. Nicolas Moumi Ngamaleu höll sig framme i straffområdet och skickade in bollen i mål. United var sedan stundvis tillbakapressat och släppte till slut in ett till mål i den 95:e minuten. Jesse Lingard stod för ett jättemisstag med en svag hemåtpassning, som Jordan Siebatcheu tog vara på till 2-1.

- Det är ett horribelt ingripande av Lingard, säger C Mores expert Kim Källström.

Manchester United får därmed se CL-premiären som en rejäl missräkning, och United-kaptenen Harry Maguire är besviken efter matchen.

- Det var första matchen i gruppen. Vi har många matcher kvar, där vi kan studsa tillbaka, vilket vi också måste göra. Vi får försöka ta tre poäng i de kommande matcherna och på så vis skapa ett momentum, säger Maguire på Uefas hemsida.

Maguire stöttar även lagkamraten Jesse Lingard.

- Det är fotboll. Folk gör misstag, vi skyller inte på Jesse. Jag är säker på att alla på planen i dag har gjort ett misstag. Jag är säker på att Jesse kommer hålla huvudet högt.

Atalanta och Villarreal är också med i samma grupp och möts senare under kvällen. United ställs härnäst mot Villarreal hemma den 29 september i Champions League-gruppspelet.

Young Boys: Von Ballmoos - Hefti, Camara, Lauper, Garcia - Sierro, Martins Pereira - Fassnacht, Aebischer, Moumi Ngamaleu - Elia.

Manchester United: De Gea - Wan-Bissaka, Nilsson Lindelöf, Maguire, Shaw - Pogba, Fred - Sancho, Fernandes, van de Beek - Ronaldo.

Den här säsongen streamas samtliga matcher från Uefa Champions League exklusivt hos Telia och C More.