Mardrömsläge för Arsenal inför returen mot Barca: "0-2 är bye bye"

Mållöst och chansfattigt i första. Då brakade det loss i andra och Leo Messi blev stor matchvinnare med två mål.
- Det är en enorm besvikelse, säger Arsenals manager Arsene Wenger till Viasat Fotboll.

Arsenal har inte historien på sin sida när det kommer till matcher mot Barcelona i Champions League. Då de senast 2010/2011 fick se sig utslagna ur turneringen i just åttondelsfinalen av katalanerna.

Nu är samma sak på väg att upprepa sig. Förlust 0-2 hemma på Emirates blev det dystra faktumet för London-klubben.

- Det är en enorm besvikelse, speciellt eftersom vi pressade dem och skapade chanser. Vi hade bra kontroll på matchen, säger managern Arsene Wenger.

Inledningen av matchen blev ganska chansfattig och avvaktande. Barcelona hade mycket boll och trillade i sedvanlig ordning runt bollen - men hamnade inte i några nämnvärda lägen.

I stället var det Arsenals Alex Oxlade-Chamberlain som fick den hetaste chansen efter 20 minuter. Han snappade upp en boll i straffområdet och skulle bara peta in bollen men hamnade i dålig balans och föste den i stället i famnen på Ter-Stegen.

Men Barcelona skulle få sin beskärda del av de få målchanserna. I halvlekens slutskede fick Suarez en jättechans efter att Jordi Alba fått in bollen - men han nickade precis utanför.

Om första halvlek var en aning chansfattig så var den andra halvleken desto mer underhållande och chansrik.

Tidigt i andra fick Neymar ett friläge men den lyckades han inte förvalta till ett ledningsmål för Barcelona då Petr Cech stod ivägen med en fin räddning.

Efter det tog det verkligen fart och stämningen höjdes på Emirates. Målchanserna avslöste varandra åt båda håll.

Men det dröjde fram till matchminut 70 innan första målet skulle trilla in. Barcelona kom fram i en spelvändning och Neymar kunde sidledspassa fram Messi som till synes bekvämt rakade in ledningsmålet.

Sju minuter senare var den fruktade trion framme igen och rullade bollen mellan varandra och Suarez var till slut nära att slå in bollen men träffade stolpen.

Och bara minutrarna senare fick Barcelona i straff efter att Mertesacker försökt spela ur sig från straffområdet - men den bollen var Messi framme och högg på - då tog Flamini beslutet att slänga fram ett fälleben och straffen var ett faktum. En straff Messi kyligt sparkade in.

Fler mål blev det inte och Arsenal får en jobbig uppförsbacke till returen. En nästan omöjligt sådan enligt Wenger.

- Det är en enorm besvikelse. Hade vi kunnat hålla 0-0 hade matchen levt till returen men 0-2 är bye bye, säger han.