Mardrömsminut med dubbla missar fällde Milan i Madrid

Det tog en kvart, sen var toppmötet Real Madrid-Milan i Champions league över.
Christiano Ronaldo lekte med Milans gubbar när Real vann med 2-0.

Matchen i grupp G på Santiago Bernabeu var ett möte mellan två lag i toppform. Statistiken talade dock emot spanjorerna som haft mycket svårt mot italienska lag de senaste åren. Som förra året då det blev 2-3 hemma mot Milan.
Men redan från start visade Ronaldo att Milans åldriga försvar och då framför allt högerkanten inte riktigt hinner med längre. Både Gianluca Zambrotta och Gennaro Gattuso har blivit för sega i benen och hängde inte med portugisen som var på väg att dansa igenom ett par gånger redan de tio första minuterna.

Ronaldos 1-0-mål kom dock på en frispark i 13:e minuten rakt igenom Milans mur som öppnade sig för bollen som Röda havet för Moses. Främst var det Clarence Seedorf som vek undan. Men också Ibrahimovic.

Knappt en minut senare var det dags igen. Återigen var det Ronaldo som sprang ifrån Zambrotta och Gattuso. Hans passning nådde Mesut Özil, vars skott tog på Daniele Boneras axel och i en båge över Marco Amelia in i mål. Ingen kul matchstart för Bonera och Amelia som fick spela för skadade Thiago Silva och Christian Abbiati.

Amelia revanscherade sig lite i andra när han snyggt greppade Gonzalo Higuains nick.
Ibrahimovic, som gjort Milans alla tre mål i de första två gruppmatcherna, var inblandad i ett par fina chanser, bland annat ett jätteläge med tio minuter kvar, men fick lämna matchen mållös. Andrea Pirlos skott i ribban i första var bleka Milans farligaste chans.
Real Madrid har nu maximala nio poäng i grupp G efter tre matcher. Milan har fyra, precis som Ajax som slog Auxerre 2-1. Den 3 november är det returmöten.