Marseille krossade Zürich

Stackars Dusan Djurics och hans Zürich hade inte en lätt kväll borta mot franska Marseille. Det hela började med Champions League 100:e självmål av Zürich och avslutades med att fransmännen vann med hela 6-1.

Marseille övertygade inför sin hemmapublik och rivstartade mot Zürich. Redan efter 11 minuter hade man 2-0 och det såg ut att bli en övertygande seger för fransmännen. Visserligen reducerade Zürich genom Alphonse i mitten av halvleken, men efter paus var det Marseille för hela slanten och hemmalaget gjorde inte mindre än tre mål de sista tio minuterna. Dessutom fick vi se sju helt olika målskyttar i matchen. Där Zürich Aegerter stod för det mest enastående – det var nämligen det 100:e självmålet i Champions Leagues historia.

Marseille knapar därmed in på Real och Milan efter att de båda spelade oavgjort ikväll, fransmännen ligger nu endast en poäng efter tätduon. Samtidigt förankrar Dusan Djuric Zürich i botten och det ska mycket till för att de ska överraska och nå en slutspelsplats.