Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

CHAMPIONS LEAGUE

Mata: "Barcelona kan slås"

Juan Mata anser att hans Chelsea har möjligheten att slå ut Barcelona i Champions League.
– Vi vet att vi kan avancera om vi spelar bra, säger han.

Chelseas offensive spelfördelare Juan Mata anser inför semifinalspelet i Champions League att Barcelona kan besegras. 2008 slog han med Valencia ut katalanerna ur Copa del Rey.

– Jag hade tur eftersom jag gjorde två mål i matchen, så det var min bästa insats mot dem, säger Mata till Daily Star.

Spanjoren tror att Chelsea har vad som krävs för att ge Barcelona en riktig match.

– Chelsea har alltid haft bra matcher mot Barcelona på Stamford Bridge, och det var nära senast. Jag kommer ihåg det där målet från Iniesta i sista minuten. Det var väldigt nära, men jag hoppas att det kan bli annorlunda i år. Barcelona är ett fantastiskt lag. Men ingenting är omöjligt.

Mata anser sig veta vad som krävs för att avancera till en final.

– Vi måste vara kliniska framför mål och försvara oss som ett lag. Vi vet att vi kan avancera om vi spelar bra. Att spela mot Real Madrid i finalen vore en dröm, men om vi går till final spelar motståndet ingen roll.

Den tillfällige managern i Chelsea, Roberto Di Matteo, får beröm av Mata som anser att italienaren har återinfört vinnarinstinkten i laget.

– Skillnaden är att den nya managern ger oss självförtroende vilket har hjälpt oss göra en rad bra resultat. Vi är i semifinal i Champions League och FA-cupen – och vi ska försöka att komma trea eller fyra i Premier League. Det viktigaste som Roberto har givit laget är självförtroende.

Publicerad 2012-04-08 kl 12:01

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER