Stormöte mellan Barcelona och Paris Saint-Germain.
Då klev Kylian Mbappé fram i Neymars frånvaro och gjorde hattrick när PSG körde över Barcelona.
- Vi ville vinna och vi ville göra det med stil, säger Mbappé till RMC Sport.

Champions League-fotbollen var tillbaka, och tisdagen bjöd inte på vilken match som helst. FC Barcelona ställdes mot Paris Saint-Germain i åttondelsfinalen. PSG tvingades klara sig utan sin stora stjärna Neymar på grund av skada, men det skulle inte göra något.

Direkt i matchen fick Kylian Mbappé en fin boll i djupled, men fransmannens förstatouch var inte perfekt och bollen rann iväg. Vilket gjorde att chansen försvann. En kvart in i matchen fick Barcelona sitt första bra läge i matchen, men Antonie Griezmanns avslut blev inte som han tänkt sig och 0-0 stod sig.

Efter 26 minuter fick Barcelona straff, och den satt Lionel Messi dit säkert. 1-0 Barcelona. Bara minuter senare fick Barça även läge att göra 2-0, men lyckades inte sätta dit bollen. I stället kom kvitteringen från PSG, då Kylian Mbappé kunde ta sig förbi Piqué i straffområdet och sätta dit 1-1.

1-1 stod sig även till halvtidsvilan.

I början på den andra halvleken fick PSG en farlig chans då Mbappé tog sig loss från Piqué och hittade vidare till Mauro Icardi - som i sin tur klackade vidare till Moise Kean som sköt. Men ter Stegen gjorde en bra räddning.

Sedan skulle Mbappé göra det igen. Ett inlägg som touchade Piqué hamnade framför fötterna på stjärnan, och då gjorde han inga misstag. 1-2, Mbappés andra i matchen. Inte allt för många minuter senare kom även 1-3 då Kean nickade in en frispark efter tappad markering.

Med drygt tio minuter kvar av matchen var PSG-målvakten Keylor Navas nära att bjuda Barça på ett mål när han nonchalant försökte spela bollen runt Griezmann som pressade honom, men Griezmann läste passningen och fick en fot på bollen. Bollen studsade tillbaka mot målet, men några decimeter utanför.

Med fem minuter kvar av ordinarie tid kontrade PSG och Mbappé kunde sätta dit sitt hattrick efter ett fint avslut i det bortre hörnet. 1-4 var ett faktum. PSG tar således med sig ett bra resultat till returmötet i Paris.

- Vi är väldigt glada. Det var en viktig match för oss. Vi ville vinna och vi ville göra det med stil. Nu har vi en viktig match på söndag i ligan... i kväll var det magnifikt men vi har inte vunnit något, säger hattrickhjälten Mbappé till RMC efter matchen.

Barcelona: ter Stegen - Dest, Piqué, Lenglet, Alba - de Jong, Busquets, Pedri - Griezmann, Messi, Dembélé

PSG: Navas - Florenzi, Marquinhos, Kimpembe, Kurzawa - Paredes, Verratti, Gueye - Kean, Icardi, Mbappé