Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
CHAMPIONS LEAGUE

Mellberg vill tysta Emirates igen

Olof Mellberg återvänder till Arsenals Emirates Stadium, en arena som väcker angenäma minnen, nu med Olympiakos. Svenske gjorde första målet på arenan vid ett besök med Aston Villa.
- Jag minns det mycket väl, säger han inför kvällens möte i Champions League.

Mellberg tystade hemmapubliken på den då nybyggda Emirates Stadium när han gjorde första målet i en tävlingsmatch 19 augusti 2006. Matchen slutade 1-1. Nu återvänder han med sin nya klubb Olympiakos.

- Den arenan kommer alltid innebära glada minnen för mig på grund av det målet, och särskilt eftersom det gav oss en poäng. Jag spelade, dock, även där för Sverige mot Brasilien, då vi förlorade med 1-0, säger han till Uefa.

Mellberg och Olympiakos började Champions League med vinst borta mot AZ Alkmaar och trots att laget gjort en bra start på säsongen har man redan hunnit med att sparka tränaren Temuri Ketsbaia och ersatt honom med gamle brasilianske storspelaren Zico.

Men för Mellberg har det gått bra i hans nya klubb och han har spelat alla matcher.

- Det har gått bra än så länge, jag trivs väldigt bra.
- Det var tufft för den nya tränaren (Zico) att komma in men han har fått en bra start, vi har haft några tuffa matcher och vunnit alla. Vi jobbar med taktiken på träning och han har satt sin prägel på spelet.

Om återkomsten till engelsk mark säger han.

- Jag har spelat mot många av Arsenalspelarna men jag vet inte om jag kan ge mina lagkamrater några särskilda råd. Vi känner alla till Arsenal, deras spelare och sättet de spelar på. Vi måste fokusera på vårt eget spela och få ut något av matchen. Vi har försvarat oss väl hittills i Champions League och vi måste fortsätta så.

Publicerad 2009-09-29 kl 15:13
Annons
Annons
Annons