Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
CHAMPIONS LEAGUE

Merson totalsågar Wenger efter kollapsen

Foto: Scanpix

Arsenal deppar efter 3-3.

Arsenal kastade bort en 3-0-ledning mot Anderlecht, något som fick förre Arsenals-spelaren, Paul Merson att totalsåga Arsene Wenger.

Arsenal såg ut att gå emot en bekväm seger mot Anderlecht efter det att Welbeck, Sanchez och Oxlade-Chamberlain gjort varsitt mål efter en timmes spel. 

Men Arsenal föll samman och Anderlecht vände till 3-3 den sista halvtimmen. Efter matchen var TV-experten och den förre Arsenal-spelaren, Paul Merson, inte nådig i sin kritik till Arsene Wenger.

-De har ingen aning om vad de gör taktiskt. Hur kan du leda med 3-0 och fortsätta attackera? Det här är inte första gången, det här händer ofta. Det är helt oförståeligt, sa Merson i Sky:s studio efter matchen.


Merson tyckte att Wenger borde sagt åt sina spelare att agera mer defensivt vid ledning med 3-0.

-För mig måste tränaren ge ett budskap till sina spelare. Om du kan din fotboll så säger du åt dina spelare att att ha fyra spelare i backlinjen och fyra framför – sen har man två på topp och så utgår vi ifrån det. Låt dem sedan försöka att bryta ner oss, sa Merson.

Merson menade att Jose Mourinho aldrig hade låtit något liknande hända.

-Jag kan slå vad om att Mourinho inte har spelat oavgjort speciellt många gånger när hans lag har lett med 3-0. Det säger allt, säger Merson.

Just Mourinho kallade ju Wenger för "specialist på att förlora" förra säsongen innan Arsenal avslutade en nio år lång trofé-torka genom att vinna FA-Cupen.

Paul Merson vann två ligaguld med Arsenal och jobbar nu som TV-expert för Sky.

Publicerad 2014-11-05 kl 11:11
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons