TV: Messis historiska åttonde hattrick avgjorde mot PSV

La Liga

Barcelona tog emot PSV i första matchen i årets gruppspel av Champions League. Som så många gånger annars hade Lionel Messi show och gjorde hattrick i Barcas 4-0-seger.
Det innebar också att han nu går upp i ensam ledning i antal hatrick i CL-historien.

Se höjdpunkterna från matchen i sportsändningen i spelaren ovan.

Barcelona tog emot PSV i första gruppspelsmatchen i Champions League i en av de första matcherna med den nya starttiden 18:55.

PSV inledde matchen starkt och hotade flera gånger med sitt snabba omställningsspel, där både Steven Bergwijn och Hirving Lorenzo fick ytor när Barça tryckte på.

Bregwijn hade också bästa målchansen tidigt i matchen i ett omställningsläge, men hans skott gick tätt utanför stolpen.

Istället skulle Leo Messi öppna målskyttet. Ousmane Dembélé avancerade på offensiv planhalva och blev fälld ett par meter utanför straffområdet. Messi tog frisparken och skruvade läckert in det första målet i årets Champions League. Målet var Messis åttonde frisparksmål i år, hans bästa notering i karriären.

Barca fortsatte trycka på i andra halvlek och skulle avgöra med två snabba mål efter 75 minuter.

Först gjorde Ousmane Dembélé 2-0 när han vände bort två försvarare på mittplan och avancerade framåt i banan. Han avlossade innan han kommit in i straffområdet och curlade in bollen utom räckhåll för målvakten Zoet.

Minuter senare lyfte Rakitic in en boll i straffområdet som Leo Messi slog till direkt på och gjorde 3-0 till Barcelona.

Messi fullbordade sitt hattrick ett par minuter innan full tid  när han togen fin löpning och fick en passning av Luis Suarez. Messi placerade behärskat in slutresultatet 4-0 bakom Zoet i PSVs mål.

Rakitic, som spelade fram till Messis andra mål, hoppas att matchen är en fingervisning för resten av säsongen.

- Champions League är speciellt för oss. Men vi kommer inte lägga mindre vikt vid ligan eller spanska cupen. Förhoppningsvis är det här starten av en säsong med flera troféer, säger kroaten efter matchen.

Messi gick i och med sitt hattrick upp på mest hattrick i Champions Leagues historia. Han och Cristiano Ronaldo hade båda sju innan matchen, men nu är Messi ensam ledare med åtta. Hans tränare Ernesto Valverde var lyrisk över argentinarens insats efter matchen.

- Messis frisparksmål var fullstänidgt majestätiskt. Det är inte så att vi blir trötta av att säga så om honom, jag hoppas att jag kan försätta göra det för all framtid, säger Valverde.

Barcelona fick Samuel Umtiti utvisad när han en stund efter 3-0 stoppade en PSV-kontring och drog på sig sin andra varning.

Lagens startelvor:

Barcelona: Ter Stegen - Sergi Roberto, Piqué, Umtiti, Jordi Alba - Busquets, Rakitic, Coutinho - Messi, Dembélé, Suárez.

PSV: Zoet - Domfries, Schwaab, Viergever, Angelino - Hendrix, Rosario, Pereiro - Lozano, Bergwijn, De Jong.