Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
CHAMPIONS LEAGUE

Messi jagar rekordet på Camp Nou

Foto: AP

Lionel Messi

Redan vidare i Champions League vilar Barcelona sina stora stjärnor hemma mot Benfica.

Men inte den största.

Leo Messi har fullt upp med att jaga tidernas målrekord.

 

På Camp Nou är tanken att den lille argentinaren ska radera ut Gerd Müllers 40 år gamla rekord för antal mål under ett kalenderår.

"Der Bomber" stänkte in 85 för Bayern München i bundesliga, Europacupen, landslaget och diverse turneringar 1972.

Sannolikheten att han får behålla rekordet året ut är liten.

För att inte säga minimal.

Med tre veckor och fem matcher kvar för Barcelona parkerar Messi på 84 mål. I helgen kom nummer 82 och 83 i 5-1-segern mot Athletic Bilbao i ligan.

"Försöka allt"

– Alla vill vi att Leo ska kunna göra ett mål och tangera rekordet. Vi kommer att vara med honom och försöka göra allt för att det ska bli möjligt, sade ytterbacken Adriano på en presskonferens inför onsdagskvällens match.

Och fortsatte:

– Jag hoppas att Leo gör mål. Men vad Leo visar är att han vill överträffa sig själv varje säsong. Att se det, med allt han redan har vunnit, gör att vi får lust att ge allt i varje match för att hjälpa honom att göra det möjligt.

– Han är ett fenomen, som person och spelare. Hans attityd har inte förändrats, varken utanför eller på planen. Han är densamme, ödmjuk och arbetsam.

Adriano ger också Messi och övriga lagkamrater ett råd.

– Det bästa är att inte tänka på det, inte vara besatt, utan gå ut och spela som vanligt. Leo tänker också så. Vi går ut och spelar matchen utan att vara besatta av rekordet.

Vilar halva laget

Mittbacken Gerald Piqué håller med Adriano.

– Att lyckas göra så sjukt många mål är inget man kan göra varje år. Men jag tycker inte att vi ska lägga så stor vikt vid det, för om vi börjar fokusera på det kommer det att bli svårare för Leo att göra mål. Han gör två mål i taget så om vi fortsätter på samma sätt så kommer han säkert att fortsätta med det.

Med gruppsegern redan klar passar tränaren Tito Vilanova att vila spelare som Alba, Iniesta, Fabrégas, Pedro, Xavi och Mascherano mot Benfica.

Men inte Messi.

– Leo vilade förra veckan mot Alavés i cupen. Det inte för målrekordet, han vill alltid spela och det är genom att spela han mår bäst. Han är sugen på att spela, och för oss är det alltid bäst att han är med, sade Vilanova.

 

Publicerad 2012-12-04 kl 16:15
Annons
Annons
Annons