Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
CHAMPIONS LEAGUE

Messi, Messi, Messi, Messi - historia skrevs på Camp Nou

Barcelona-Arsenal 4-1 (2-2 i första mötet)
0-1 16' Nicklas Bendtner 1-1 18' Lionel Messi 2-1 37' Messi 3-1 41' Messi 4-1 88' Messi

Fotbollsvärlden har sällan sett en sådan uppvisning som Lionel Messi bjöd på när han gjort samtliga fyra mål - och äkta hattrick - då Barcelona vände 0-1 till 4-1 mot Arsenal. Till och med hemmafansen var uppe i varv och Messi valde efter slutsignalen att ta upp bollen under armen och tog den med sig in i omkädningsrummet.

Inte konstigt. Det ena målet överträffade det andra. 1-1 var en kanon i krysset, 2-1 en högerfot i nättaket från nära håll och 3-1 en makalös chipp i högsta fart mot en förnedrad Almunia och 4-1 ordnade han på egen hand mot slutet.

Arsenals drömstart blev bara en aptitretare på den show argentinaren satte igång efter 19 minuter.

Först kvitterade han med ett kanonskott från utanför straffområdet som gick in i närmaste krysset. Han tog sig in från höger och försökte spela in bollen centralt men Silvestre bröt - dock inte bättre än att bollen studsade tillbaka till Messi som dundrade in bollen i krysset.

2-1 lyfte argentinaren in från nära håll när han följde upp en anfallsvåg han själv startade med att spela ut en fin boll till Keita till vänster.

3-1 gjorde Messi in sedan han rusat ifrån Denilson från mittplan. I högsta fart valde han att chippa bollen över Almunia vid straffområdesgränsen och bollen gled elegant i mål över huvudet på spanjoren.

4-1 slog han in på egen retur sedan han först snurrat upp Emmanuel Eboue. När Messi tog sig fram i straffområdet såg det ut som Arsenalspelarna runt honom rörde sig i slow motion i jämförelse med Messis rörelseschema.

I och med sina fyra mål har han gjort 25 mål i Champions League vilket är flest av alla Barcelonaspelare genom tiderna.

Nicklas Bendtner chockade hemmapubliken med att göra 1-0 efter 16 minuter. Målet föregicks av att Diaby, bryskt, snodde bollen av Gabriel Milito på mittplan varvid Theo Walcott och Bendtner kom två mot en. Walcotts pass till Bendtner var inte perfekt men dansken fick in bollen på sin egen retur. Det var innan Messi satte fart...

I semifinalen väntar nu inter för Barcelona.

Publicerad 2010-04-06 kl 22:30
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons