Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS
UEFA Champions League- bevakningen sponsras av

MFF-basen om Milojevic och tidiga CL-uttåget: "Ett misslyckande"

Champions League-kval

Malmö FF:s dröm om ett nytt Champions League-gruppspel grusades mot Zalgiris.
MFF:s ordförande Anders Pålsson behandlar missräkningen och kommenterar Milos Milojevics framtid.
- Så länge han är vår tränare så har vi förtroende för honom, säger han till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån

Efter tre gruppspelsdeltagande sedan 2014 i Champions League får Malmö FF styra om visionen mot andra europeiska turneringar. Detta sedan laget även förlorat hemmareturen mot Zalgiris Vilnius, och åkt ut mot det litauiska laget med sammanlagt 0-3.  

MFF har bara åkt ur Champions Leagues andra kvalomgång vid ett tillfälle tidigare, och de flesta såg Zalgiris som en överkomlig lott på förhand.  

- Tungt, stor besvikelse naturligtvis. Så känner alla i organisationen, likaså vår publik, alla är lika besvikna tror jag, säger ordföranden Anders Pålsson.  

Är det ett misslyckande att åka ut så här tidigt?  

ANNONS
- Ja, det får man nog betrakta det som tycker jag. Jag tycker att vi haft bra förutsättningar för att klara det egentligen, men sedan ska jobbet göras i verkligheten också. Där har vi haft tillkortakommanden, det har alla sett tror jag. 

Klubben tjänade runt 350 miljoner kronor under fjolårets deltagande i gruppspelet och missar efter onsdagens fadäs chansen till 163 miljoner, som ett nytt Champions League-deltagande hade gett i basbelopp.  

Nu får MFF kvala vidare i Europa League istället, där ett gruppspelsavancemang genererar klubben minst 38 miljoner kronor. Skulle det bli spel i "tredjeturneringen" Conference League är prispengarna för ett avancemang motsvarande 30,6 miljoner kronor.  

Pålsson vill dock inte gå in på vad klubben budgeterat för.  

- Det är klart att det påverkar så till vida att vi får ett sämre ekonomiskt resultat. Det är en stor potentiell pott som ligger i Champions League som vi inte har möjlighet att nå nu. Sedan är det Q2 vi åkt ur. Vi får se vidare i Q3 och playoff innan man är i ett gruppspel innan man kan få tillgång till de pengarna. Men det är klart att det är en missräkning att inte gå vidare från Q2.  

ANNONS

MFF har fått upp ångan i allsvenskan och är tre poäng från serieledning. Men bara en seger i de fyra kvalmatcherna till Champions League har väckt frågan om Milos Milojevics kompetens som tränare för de himmelsblå. Efter slutsignalen i går ropade delar av MFF-klacken på serbens avgång. 

Pålsson kommenterar klubbens förtroende för 39-åringen:  

- Det är så att man har förtroende för en person tills man inte har det längre. När det eventuellt skulle uppkomma så ska vi meddela det. Så jag har inga kommentarer till det i nuläget, mer än att man har förtroende tills man inte har det. Det är inte så att man har 60 eller 70 procents förtroende - antingen har man det eller så har man det inte. Och så länge han är vår tränare så har vi förtroende för honom, säger Anders Pålsson. 

Publicerad 2022-07-28 kl 13:21

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto