POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
CHAMPIONS LEAGUE

MFF lyfts av United i final: ”Självklart bra att man är seedad”

Manchester United till final i Champions League. Då blir Malmö FF seedade i kvalet till samma turnering.
- Det är självklart bra att man är seedad, säger Daniel Andersson till fotbollskanalen.se.

Manchester United tog sig på onsdagen till Champions League-finalen där man får möta Barcelona. Det öppnar för Malmö FF som seedas när laget ska kvala in till nästa års upplaga av turneringen.

Varför? Jo, kortfattat eftersom de bägge finallagen redan är kvalificerade för att spela Champions League nästa säsong, genom sin placering i respektive liga. Samtidigt står det klart att Schalke 04 inte kan delta i turneringen nästa år, vilket gör att lagen som var sämre rankade hos Uefa än Schalke 04 flyttas uppåt i det komplicerade systemet.

För Skottlands mästare innebär det att man slipper en kvalomgång. För Malmö FF innebär det alltså seedning i andra omgångens kval – och att man därmed slipper möta några av de svårare motståndarna där.

- Det är självklart bra att man är seedad. Man kan ändå få möta ett bra lag – men risken ökar ju om du inte är seedad, säger Daniel Andersson om det.

Det är en bit bort – men hur ser du nu på chansen att ta sig vidare?
- Det är tre omgångar man ska ta sig igenom, mot tre ganska likvärdiga motståndare – i den sista kvalomgången kanske ett på papperet lite bättre. Det krävs lite tur och skicklighet, men chansen är där givetvis.

För svenska lag har chansen överlag blivit större, sedan de större ligornas representanter i kvalomgångarna får spela mot varandra i ett Play-Off för ”icke-mästare”, något som Daniel Andersson tycker är bra.

- Det är ju inte garanterat att du får en riktig, riktig kanon i sista kvalet. Nu får du ett lite mindre bra motstånd i stället och då ökar chanserna givetvis. Samtidigt är det tre tuffa matcher för att ta sig in till Champions League. Men det är klart, hellre ett sånt lag än att möta Valencia.

Publicerad 2011-05-05 kl 15:01
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå