Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS
6:12

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se hela intervjun med Jon Dahl Tomasson i spelaren ovan.

MFF roterar mot Chelsea: "Kommer att skifta spelare"

7v
6:12
Tomasson inför Chelsea: "Det kommer bli fantastiskt"
7:46
Olsson inför Chelsea: "Det gäller att hålla ihop som ett lag"

LONDON/STOCKHOLM. MFF slåss på två fronter.
Mot Chelsea kommer tränaren Jon Dahl Tomasson att rotera.
- Jag kommer att skifta spelare, säger tränaren till Fotbollskanalen. 
- Ligan känns såklart lite viktigare, säger Martin Olsson. 

Malmö FF ställs under onsdagen mot Chelsea borta i Champions League. MFF har åkt på två raka förluster mot Juventus och Zenit S:t Petersburg i gruppspelet, vilket gör att Skånelaget inte har speciellt stor chans att ta sig vidare från gruppen. Samtidigt toppar MFF allsvenskan, men med lika många poäng som tvåan Djurgården och trean AIK i tabellen. 

Nu berättar MFF-tränaren Jon Dahl Tomasson att han kommer att rotera mot Chelsea, då det väntar många viktiga matcher framöver i allsvenskan.

- Jag kommer att skifta spelare i morgon, det är det inget tvivel om. Jag kommer såklart ha någon som inte spelar hela matchen och som jag har det här och nu så känner jag att matchbilden kan ändra min tankegång men vi kommer att använda fyra till fem avbytare i morgon, säger han till Fotbollskanalen. 

ANNONS

För att just vara beredd för allsvenskan som kommer?
- Ja, vi har riktigt många matcher. Vi spelar mot Varberg och sedan har vi AIK och därefter Sirius. Det är enormt viktiga matcher.

Tomasson medger att det är tufft att slåss på två fronter. Senast MFF spelade ett Europa-gruppspel och vann SM-guld samma höst var under Åge Hareides ledning 2014. 

- Det är svårt att göra båda delarna. Det är många resor, samtidigt som intensiteten är högre i Europa. Innan vi gick på landslagsuppehåll var vi trötta mot Mjällby eftersom många spelare inte hade vilat, då jag inte kunde rotera så mycket. Det är naturligt, men vi vill gör det som nästan är omöjligt. Det är vår dröm och vår ambition. 

Tomasson tycker även att det är roligt att det är en spännande guldstrid.

- Det är fantastiskt, det är det vi vill ha. Vi vill ha en spännande liga och det är spännande. Vi har redan gjort det omöjliga genom att vi kvalificerat oss för Champions League. Pojkarna har gjort jättebra prestationer. Vi vill samtidigt göra båda delarna. Historiskt sett har det varit väldigt svårt att göra båda delarna, men vi är Malmö. Vi vill göra det och vi gör vårt bästa. Vi har nått succé i Europa, vi har varit framgångsrika i Sverige och vi vill såklart vinna ligan igen. Vi vet att det är svårt när det är många matcher, men nu börjar fler spelare komma tillbaka, så nu ser det positivt ut.

ANNONS

Vänsterbacken Martin Olsson menar också att det är viktigt med rotering och vet själv inte om han kommer att spela från start mot Chelsea. 

- Jag vet inte. Jon gillar att rotera ganska mycket med spelarna. Oavsett om jag spelar eller startar kommer jag att ge hundra procent. Vi får se i morgon, säger han.

Olsson menar också att det är svårt att både spela i Europa och ta SM-guld. 

- Om vi gör det har vi kanske bevisat att många har fel, att man kan spela ute i Europa och även göra det bra hemma i Sverige. Såklart är det tufft, mest mentalt, men det är något vi måste vänja oss vid. Vi vill vara ett topplag i Sverige och spela i Champions League, så det gäller att återhämta sig mycket och ta en match i taget.

Hur påverkas man av idel förluster när man spelar i Champions League och sedan ska hem till vardagen?

ANNONS
- Vi får inte gå ner oss för mycket, även om vi förlorade mot Juventus och Zenit, som är riktigt bra motståndare. Vi spelar i den bästa turneringen som man kan spela i när det kommer till klubblag. Vi ska fortsätta ha självförtroende och ta med oss det till Sverige. Det är inte många i Sverige som får spela Champions League-fotboll. Det är bara en bra grej för oss.

Olsson tycker i dagsläget att allsvenskan är viktigast för Skånelaget.

- Nu har vi förlorat två matcher i Champions League, så då blir ligan kanske lite viktigare för att vi ska ta oss ut i Europa igen, även om man vill göra en bra prestation här fastän att det kan bli svårt att gå vidare som trea. Ligan känns såklart lite viktigare, men vi måste ändå prestera här, säger han. 

Publicerad 2021-10-19 kl 18:59

Streama alla matcher från UEFA Champions League på Telia och C More

Och massor av annan fotboll, sport och underhållning.

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto