MFF vidare i CL-kvalet – Traustasons superskott fixade avancemang

MALMÖ. När det såg tungt ut tog Arnor Traustason sig fram och bombade in ett 1-1-mål från 20 meter. Målet blev avgörande för att laget skulle ta sig vidare i CL-kvalet mot Cluj (totalt 2-1).
- Jag såg direkt att den skulle gå i mål, säger målskytten i Viasats sändning.

En uddamålsledning efter bortamatchen i Rumänien. Det var det Malmö FF gick in med i dag mot CFR Cluj i Champions League-kvalet. Den ledningen behövdes.

MFF, som bland annat satte Oscar Lewicki på bänken, hade i första halvlek två superchanser. En i början, en i slutet. Först slog Sören Rieks en passning som Carlos Strandberg bara var ett steg ifrån att kunna lägga i öppet mål. I slutet av halvleken träffade Markus Rosenberg kryssribban, och stöket på returen gick ut till inspark.

Där emellan var det mycket Cluj. De satte 0-1 på ett vackert sätt. Efter en fast situation dök Damjan Djokovic i cykelsparksläge och fick den stolpe in. De hade också en sen chans till 0-2, men Johan Dahlin hann reflexrädda på ett direktavslut.

- Vi var tvungna att höja oss lite. Vi hade två bra lägen i första halvlek, som vi kunde göra mål på. Sedan ändrade vi på lite delar till i andra halvlek genom att hålla i bollen lite mer, säger Arnor Traustason i Viasats sändning.

- Han (Uwe Rösler) sa helt enkelt att vi skulle höja oss lite (i halvtid). Det var inte tillräckligt bra, så vi skulle göra det lite bättre. Vi skulle höja oss helt enkelt, fortsätter han.

I andra halvlek kom det dock ut ett delvis nytt MFF. De tog mer kontroll över matchen, och tidigt kunde de fixa målet som i det läget skulle ta dem vidare. Arnor Traustason tog med sig bollen och sköt bollen stenhårt i bortre hörnet.

- Jag fick en riktigt bra träff och såg direkt, när jag slog den att bollen skulle gå i mål, så det var jävligt skönt, säger målskytten i sändningen.

MFF behövde byta ut Carlos Strandberg och Traustason, samtidigt som Cluj bytte in allt mer offensiv kraft för att försöka fixa avancemangsmål. Deras måljakt hakades dock upp av att Juan Culio visades ut med en knapp kvart av matchen.

Cluj skapade några möjligheter till mål i slutet, men MFF höll undan och tar sig vidare till tredje kvalomgången i Champions League. Där får de Videoton (Ungern), som senare under kvällen besegrade bulgariska klubben Ludogorets med 1-0.

- Vi var snabbare på allt och höll i bollen bra i andra halvlek. De rörde bollen lite, men skapade inget, säger Traustason.

Malmö FF: Dahlin – Nielsen, Bengtsson, Safari – Larsson (81'), Christiansen, Bachirou, Traustason (73'), Rieks – Strandberg (61'), Rosenberg

Inhoppare: Antonsson (61'), Lewicki (73'), Vindheim (81')

CFR Cluj: Arlauskis – Manea, Vinícius, Muresan, Camora – Culio, Hoban (64') – Omrani, Djokovic 58'), Deac (43') – Tucudean

Inhoppare: Mailat (43'), Bordeianu (58'), De Luca (64')