Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
CHAMPIONS LEAGUE

MFF:s "mission impossible" - så ska Zagreb sänkas

Malmö ges inte stora chanser att vända i kväll mot Dinamo Zagreb. TV 4:s expertkommentator Anders Andersson efterlyser "gammalengelsk" fotboll från MFF för att klara det omöjliga uppdraget.

- Det är nog inte så dumt att spela en lite enklare fotboll inledningsvis. försöka lägga in bollar bakom deras backlinje och fylla på med folk, säger TV4:s expertkommentator Anders Andersson till FotbollDirekt.se.

- Lite mer gammalengelskt och inte så MFF kanske, men jag tror det kan vara en bra metod för att få grepp om matchen.

Efter 1-4 nere i Kroatien är Malmö FF mer eller mindre utdömda i kvällens reutur på Swedbank. Med 25-1 i avslut och stundtals förkrossande speldominans såg Zagreb ut som ett antal nummer för stort för MFF. Men skillnaden lagen emellan såg större ut än vad den egentligen är, säger Anders Andersson.

- Det är klart att det är ett bättre lag, men samtidigt fanns det perioder i matchen där Malmö kunde ha tagit initiativet. Men de lyckades inte ta kommandot, trots att de gavs möjligheten.

Samtidigt som Zagreb imponerade kom inte MFF upp i nivå - matchens tyngd och inramningen bidrog till detta menar Andersson, som anade oråd redan innan matchen.

- Jag tyckte man såg på en del av MFF-killarna under line-up:en att de var tagna av stundens allvar. Redan där kände jag oro, när jag såg det.

- Nu har man klarat av det där, nu har man fått stå där och lyssna på Champions League-hymnen. Det är allt att vinna och Europa League-gruppspelet finns där om det inte skulle gå vägen.

Malmöspelarna kan gå in i returen mer avslappnade, men resultatet man tar med sig in i matchen gör att det rent spelmässigt blir svårt för MFF, hur mycket man ska gå framåt.

- Det är som en balansgång på slak lina med glassplitter under. MFF kan inte gå framåt reservationslöst, ett tidigt mål i baken är så mycket värre än ett tidigt mål framåt.

Så utspelade som MFF var därnere - är det rimligt att tro att de ska kunna ta kommandot i kväll?

- Det finns i alla fall större möjligheter nu när Ricardinho och Vinzents är tillbaka. Tillsammans med Durmaz och Hamad kan de kombinera på kanterna, du har Ivo och Wilton som har bra passningsfötter. Jag tror på att spela lite enklare inledningsvis, lägga in längre bollar bakom deras backlinje

- Zagreb lär ligga lägre med hela laget n och det kan bli svårare att ställa om på en sådan som Daniel Larsson. Nu blir det trängre, men Larsson kan ändå användas med instick, att lägga ner bollar bakom deras backlinje. Han är ju enormt jobbig att möta för en backlinje, stressar hela tiden.

Hur kommer Zagreb agera?

- 4-1 är ju ett extremt komfortabelt resultat att gå på och de kan välja flera sätt. Jag kan tänka mig att de försöker gå framåt i början och försöka döda matchen med ett mål. Eller så ligger de och vilar med laget lågt, låter MFF spela runt och går på kontringar. Eller att de själva tar hand om bollinnehav, de är ju väldigt bollskickliga.

- Kroatiska lag har rasat förr. Det är klart att detta blir svårt, men chansen finns absolut.

Publicerad 2011-08-23 kl 14:38
Annons
Annons
Annons