POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

MFF:s uppladdning inför CL-kvalet: ”Kommer att bli rätt tufft”

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från Malmös 4-0-seger mot Sirius i spelaren.

MALMÖ. Förra året floppade Malmö FF mot Vardar. Nu jobbar de för att undvika samma scenario mot Drita från Kosovo.

I morgon spelar Malmö FF sin första kvalmatch i Champions League, borta mot Drita från Kosovo, ett år efter floppen mot Vardar. 

- Vi åker ner dit med det där lilla i backspegeln, att veta att det kommer bli rätt tufft, sa assisterande tränaren Olof Persson i en intervju under gårdagen.

- Men vi behöver inte åka dit och jaga en seger. Vi kan försöka få dem att blotta sig lite, och sedan vara jäkligt noggranna med försvarsspelet i öppna spelet och på fasta situationer. 

- Det kommer bli tufft och det tillåts lite fulspel. Vi får bara hoppas vi har erfarenhet från de tidigare åren, med kalla huvuden och inte låta sig tappa fokus i de viktiga situationer. Gör vi det kommer vi klara det, tror jag. 

Spelarnas uppladdning blev match i lördags mot Sirius (vinst 4-0), följt av en lugnare träning i går för de som inte startade den matchen. Dessutom fick spelarna som ville åka iväg för att bada göra det. I dag var det stängd träning i Malmö, följt av chartrat flyg på eftermiddagen och presskonferens i Kosovo på kvällen. 

MFF kommer inte ha någon träning på plats då det är ungefär en timme med buss till matcharenan från hotellet, och motståndarna Drita har en ännu längre resa från där de har sin bas. Däremot har MFF folk på plats, som kom dit redan på söndagen, för att bland annat testa planen. Enligt Dritas Twitterkonto var det i går 8000 biljetter sålda, trots att de inte spelar på lagets egentliga hemmaplan. 

Enligt Persson kom det främst lärdomar om det taktiska från matchen mot Vardar förra året, där tidigare tränaren Magnus Pehrsson i intervjuer pratade bland annat om att han kanske borde gjort andra val i startelvan samt lagt upp träningen under uppehållet lite annorlunda. 

När det gäller motståndarna Dritas spelsätt så räknar MFF med hårt och snabbt spel. Jens Fjellström var på plats och kollade Dritas match mot Lincoln Red Imps, och i övrigt har Drita scoutats via scoutingprogram. Laget använder Liridon Leci, vänsterback tidigare i Kalmar FF, mycket i spelet.

- De har spelat ganska mycket framåt, ganska snabbt. Duktiga på att ställa om och har även några lite större gubbar där framme. Leci har jäkla fin fot. När de har haft långa anfall har han klivit in lite, nästan som en sittande central mittfältare och styrt spel därifrån. Duktiga fotbollsspelare och några riktigt snabba spelare. Xhevdet Shabani är en fin spelare. 

Däremot är det osäkert om Leci fortsätter som vänsterback. Enligt Koha så kan han kliva in som mittback då ordinarie Fidan Gerbeshi är avstängd. Insporti skriver också att lagets tre nyförvärv (Edvan Bakaj, Zgjim Mustafa, och Betim Haxhimusa) har fått grönt ljus från UEFA för att spela matchen. Drita hade annars svårt att fylla upp bänken i tidigare matcher, då de hade en tunn trupp.

Publicerad 2018-07-09 kl 12:44
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå