Milan mållösa efter 180 minuter - Tottenham till historisk kvartsfinal

Tottenham slog ut Zlatan Ibrahimovics Milan ur Champions League efter 0-0 hemma på White Hart Lane.
- En fantastisk natt, vi ser fram emot nästa runda, säger Spurstränaren Harry Redknapp.

Tottenham är med i Champions League för första gången. Och vilken succé det kan bli. Londonlaget är nu klara för kvartsfinal efter sammanlagt 1-0 mot giganterna i AC Milan.

Den första matchen, i Milano, vann Tottenham med 1-0 efter mål av Peter Crouch. I kväll slutade returen i London 0-0 efter en rent ut sagt tråkig match.

Milan hade spelet i första halvlek och hade de hetaste chanserna - Peter Crouch hade visserligen ett par farliga nickar men de gick oftare mot felplacerade lagkamrater än mot Abbiatis mål.

Brassen Robinho fick första halvleks hetaste chans sedan Pato rundat en utrusande Gomes på vänsterkanten. Robinho fick dock inte träff på inlägget, och William Gallas kunde rensa på mållinjen. Zlatan Ibrahimovics enda riktigt farliga chans var en hårt slagen frispark som dock Gomes kunde styra ut till hörna.

I andra halvlek mattades Milan något - mittfältet med Flamini, Seedorf och Boateng orkade inte driva spelet som i första halvlek. Tottenham fortsatte att försvara sig bra och svepa höga bollar mot långskånken Peter Crouch. Gallas och Dawson i mittförsvaret var giganter och brassen Sandro jagade och jagade på det defensiva mittfältet.

Milan skulle dock få en till vass chans i straffområdet. Tottenhamförsvaret fick för en gångs skull inte ordning på bollen och Gomes tappade ut ett skott, men Robinhos avslut från nära håll gick till inspark.

Tottenham satte in vindsnabbe Gareth Bale, som dock markerades bort och inte hotade nämnvärt. I slutet av matchen försökte Milan desperat skapa chanser, men närmare än ett skott i burgaveln av Pato kom man inte.

Under slutminuterna sjöng Spursfansen så att det dånade på White Hart Lane, och efter tre minuters övertid blåste Franck de Bleeckere av - Tottenham vidare, och Milan utslagna.

Harry Redknapp erkänner att hans Tottenham hade problem i första halvlek.

- Vi kunde inte få tag i bollen. De passade bra, fyllde på med spelare på mittfältet. De var fantastiska med bollen, de gav oss stora problem, säger han till Viasat Sport.

Spurstränaren säger sig dock, så klart, vara nöjd med kvällens resultat. På frågan om vilka han vill undvika att möta i kvartfinal svarar han, föga överraskande, Barca.

- Jag tror inte att någon vill möta Barcelona, de fick Arsenal att se så dåliga ut. Och om man kan få Arsenal att se då dåliga ut, som är ett bra lag, så visar det hur bra de är, konstaterar Redknapp.

Publicerad 2011-03-10 kl 00:11