Milan till Champions League - Balotelli och Boateng hjältar

Milan slog ut PSV Eindhoven ur Champions League-kvalet.

Nu blir det gruppspel, tack vare Mario Balotelli och Kevin-Prince Boateng.

I Milano möttes två lag med stukat självförtroende. I Milans serie A-premiär blev det oväntat förlust 1—2 mot nykomlingen Verona. Och PSV Eindhoven tappade i lördags poäng för första gången i ligan den här säsongen.

Det blev 1—1 i första matchen och det tog bara nio minuter för Milan att skaffa sig fördel hemma. Då klippte Kevin-Prince Boateng till med ett lågt skott från utanför straffområdet. För PSV som aldrig gjort mål på San Siro på fyra försök såg det genast tungt ut. Än värre blev det i 55:e minuten då Mario Balotelli satte 2—0. Ola Toivonen kom in i 69:e och hann vara på plan åtta minuter innan Boateng satte 3—0.

17:e gången

Ett resultat som innebar att Milan för 17:e gången är klart för gruppspelet i Champions League.

Tjeckiska Viktoria Plzen hade med sig 3—1 mot Maribor och redan efter tre minuter hade man satt 1—0 borta vilket knäckte slovenerna. Real Sociedad blev det fjärde spanska laget i gruppspelet. 2—0 borta mot Lyon följdes av 2—0 hemma sedan Carlos Vela gjort båda målen.

I onsdagens tidiga match slog Zenit St Petersburg Pacos Ferreira med 4—2 och totalt 8—3 till ryssarna.

PSV: Zoet, Brenet, Bruma, Rekik, Willems, Schaars, Park, Wijnaldum, Maher, Depay, Matavz.

Milan: Abbiati, Abate, Zapata, Mexes, De Sciglio, Montolivo, De Jong, Muntari, Boateng, Balotelli, El Shaarawy.

Publicerad 2013-08-28 kl 22:35