Milans sjuka match mot Barcelona - mål i första och sista minuten

Mål i första och sista minuten frälste Milan. Barcelona kontrollerade matchen - men Thiago Silvas sena nick gav Milan en poäng.

Stormatchen mellan Barcelona och Milan hade knappt hunnit börja när bollen hamnade i nät. Och det var nederlagstippade Milan som tog ledningen. Pato utnyttjade det oerfarna mittlåset Busquets-Mascheano när han sprang ifrån dem och rullade in 0-1.

När Barcelona jagade kvittering handlade det framför allt om en spelare - en viss Lionel Messi. Argentinaren sköt i stolpen, testade Abbiati med ett kantskott och oroade ständigt Milan.

Till slut kom utdelningen. Messi utmanade Milans backlinje, tog sig ned mot kortlinjen och spelade in bollen perfekt till Pedro, som enkelt kunde slå in 1-1.

I början av den andra halvleken tog Barcelona ledningen. Efter en drömfrispark. David Villa slog till och skruvade snyggt in 2-1. Därifrån och till den 90:e minuten var det i stort sett bara ett lag på planen. Barcelona dominerade totalt - trots det skulle Milan få med sig en poäng. På övertid fick det italienska laget en hörna - och där nickade Thiago Silva in 2-2.

Milan kom som bekant till spel utan Zlatan Ibrahimovic, vars ljumske stoppade honom från en återkomst till Barcelona. I stället mönstrade Allegri Pato och Cassano på topp.

Publicerad 2011-09-14 kl 22:02