Mittag historisk målskytt när Rosengård avancerade i CL

Anja Mittag gjorde sitt 50:e mål i Champions League. Därmed blev hon historisk när Rosengård besegrade Cluj och avancerade till åttondelsfinal.

Rosengård är, liksom Linköping, vidare till åttondelsfinal i Champions League. De följde upp uddamålsvinsten från förra veckan och besegrade rumänska Cluj på nytt under onsdagskvällen med klara 4-0 hemma på Malmö IP.

Anja Mittag skrev historia när hon öppnade målskyttet i den 37:e minuten. Med en volleyträff skickade hon in 1-0 och blev därmed den första spelaren någonsin att nå 50 mål i den prestigefyllda turneringen.

I den andra halvleken ökade hemmalaget trycket - och fick utdelning tre gånger om. Mittfältaren Iva Landeka ökade på till 2-0 efter drygt en timmes spel. Med kvarten kvar av matchen kom 3-0 genom Hanna Folkesson. Isländska landslagsmittbacken Glodis Viggosdottir, som kom till klubben från Eskilstuna i somras, fastställde sedan slutresultatet till 4-0 på tilläggstid.

Rosengård är därmed klart för åttondelsfinal i Champions League efter totalt 5-0 mot Cluj.

Chelsea, med Hedvig Lindahl och Magdalena Eriksson från start, tog sig vidare efter seger på bortamål mot Bayern München. Fridolina Rolfö gjorde ett av tyskornas två mål men det räckte inte för avancemang.

Sofia Jakobsson, som nyligen gjorde succécomeback efter åtta månaders skadefrånvaro, svarade på nytt för en stark insats och sköt Montpellier till åttondelsfinal med dubbla mål mot Zvezda.

Lottningen till åttondelsfinalerna sker på måndag den 16 oktober. Det första mötet spelas 8-9 november med returmöte en vecka senare.

Publicerad 2017-10-11 kl 20:55