POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
CHAMPIONS LEAGUE
2v

Mourinho hyllar Klopp: "Vändningen har ett namn: Jürgen"

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

I spelaren ses Sporten med målen från matchen.

Liverpool vände mirakulöst mot Barcelona.
Nu hyllas managern Liverpools manager – av José Mourinho.
- Den här vändningen har ett namn. Jürgen, säger han i BeIN Sports.

Underläge med 3-0 vändes till 4-3 av Liverpool mot Barcelona under returen på Anfield Road i Champions Leagues semifinal under tisdagen. En sensationell återkomst av Liverpool som nu alltså säkrat en plats i finalen.

Managern i Liverpool, Jürgen Klopp, hyllas nu stort av den tidigare Manchester United-tränaren José Mourino. Enligt Mourinho, som jobbar för tv-kanalen BeIN Sports, är det tysken som ska ha de stora hyllningarna efter segern.

- Jag förväntade mig inte det (att Liverpool skulle vända). Jag sa att om det är möjligt så är Anfield en av platserna där det omöjliga kan göras möjligt. Men jag måste säga att den här vändningen har ett namn. Jürgen, säger Mourinho.

- Det handlar inte om taktik, och absolut inte filosofi – det handlar om hjärta och själ och en fantastisk empati som han skapat med den här gruppen spelare.

Enligt Mourinho var hela Liverpools insats en avbild av Klopps insats som tränare.

- Jag tycker att det här handlar om honom. Det speglar hans personlighet: att inte ge upp, kämpaglöd och att ge allt hela tiden. Han klagar inte för att han saknar en spelare, han klagar inte för att de spelar 50 eller 60 matcher en säsong. Andra managers i andra ligor gnäller, säger att deras spelar för många matcher när de spelar 30 eller 35 matcher. Allt handlar om Jürgens mentalitet. Och jag hoppas att Jürgen äntligen vinner Champions League.

Publicerad 2019-05-08 kl 11:38
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå