Mourinho om Zlatan: “Aldrig förnekat att jag älskar killen”

Det blev ett kärt återseende mellan José Mourinho och Zlatan Ibrahimovic. Efter slutsignalen bjöd tränaren på fint beröm.
-Jag har aldrig förnekat att jag älskar killen, säger José Mourinho till Viasat Sport.

Efter slutsignalen menade José Mourinho att resultatet mot PSG, 1-1, var bra, men att han inte känner sig trygg inför hemmamötet på Stamford Bridge.

-Jag vill inte säga att jag känner mig trygg, men jag säger att det är en konsekvens av spelet. Det var ett bra resultat, vi kontrollerade matchen under en lång period och tog åt oss bollen bra men vi skapade inte målchanser. Paris spelade på ett speciellt sätt innan vårt mål då de var disciplinerade och spelade på kontringar, men i andra halvlek dominerade de och skapade några viktiga chanser där Courtois räddade oss, sade Mourinho till Viasat Sport.

Den portugisiske managern hyllade även sina backars offensiva kvalitéer. Som helhet var han nöjd med matchen.

-Vi har den kvalitén. Våra defensiva spelare är bra på fasta situationer och i anfallsspelet, så vi förväntar oss alltid att ett mål kan komma från dem.

-Jag njuter alltid av fotboll, speciellt när den är som ikväll med äkta spel, en bra domare och två bra lag. Det var mycket taktik och känslor eftersom det handlar om en utslagsmatch. Folk förväntar sig ibland mer, men verkligheten är att vi spelar mycket och PSG spelar mycket, så det var en stor match verkligen.

Mourinho passade även på att berömma Zlatan Ibrahimovic och yttra sin fulla respekt mot honom.

-Vi pratade lite snabbt innan och efter matchen då det inte fanns mycket tid. Jag döljer inte att jag älskar killen, det behövs inga kommentarer för att beskriva spelaren. Folk har vissa åsikter om honom men han är fantastisk, säger José Mourinho till Viasat Sport.

Publicerad 2015-02-17 kl 23:21