POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
CHAMPIONS LEAGUE

Mourinhos agent träffade PSG - hade kunnat bli klubbens tränare

Ikväll spelar José Mourinho och hans Chelsea kvartsfinal i CL mot PSG, ett PSG som Mourinho själv var aktuell för under förra säsongen. Hans agent ska ha varit på plats i Paris för att lyssna på förutsättningarna för tränarposten.

Ända sedan PSG köptes av Qatar under sommaren 2011 så har klubben haft tre drömnamn till tränarposten: Arsène Wenger, Pep Guardiola, och José Mourinho. Det är den sistnämnde som har varit mest aktuell.

PSG försökte värva Mourinho redan 2007 när han var arbetslös, men då hade klubben inte de ekonomiska musklerna. Efter att Qatar kommit in så har arbetet för att få in Mourinho accelererat.

Det etablerades en kontakt mellan PSG och Mourinho redan när Ancelotti tog över PSG under vintern 2011/2012, och Le Parisien skrev att klubben inför den här säsongen hade tagit sikte på José Mourinho och Cristiano Ronaldo, men det var ett alldeles för ambitiöst mål.

Mourinho ska dock ha funderat på PSG på grund av den svåra situationen som var i Real Madrid. Det gick så långt att Mourinhos agent Jorge Mendes ska ha varit på ett hotell i Paris i december 2012 för att diskutera med PSG.

Mourinho menar att han idag har fullt fokus på Chelsea och inga planer på att lämna, men den dagen han slutar så kan han tänka sig att flytta till Paris, något han bekräftade i en intervju med RMC Sport nyligen.
- Idag är jag väldigt lycklig i Chelsea. Men jag älskar fotboll och om jag en dag inte längre är i Chelsea, varför då inte testa PSG?

Källor: L'Équipe, Le Parisien, RMC Sport

Publicerad 2014-04-02 kl 13:41
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå