POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
CHAMPIONS LEAGUE

Mourinhos knep - motiverar spelarna med Einstein: "Ingen korkad kille"

Här är José Mourinhos knep för att besegra Barcelona.
Han citerar Albert Einstein.
- Ingen korkad kille, säger Mourinho.

På onsdagskvällen drabbar ärkerivalerna samman i El Clásico nummer tre på kort tid. Förra gången, i cupfinalen, vann ”Marängerna” och José Mourinho berättar för Uefas hemsida hur han motiverade sin trupp.

- Jag sade till spelarna att en gång i tiden fanns en man som hette Albert, Albert Einstein. Enligt honom finns en kraft som är starkare än ånga, elektricitet och kärnkraft tillsammans – nämligen vilja. Och den här Albert var ingen korkad person, säger Mourinho.

Trots 1-0-segern senast betonar tränaren att han inte har någon ”magisk dryck” för att vinna den första semin i Champions League. Nu handlar allt om hårt jobb, slår portugisen fast.

- Min uppfattning är att ingen är favorit i den här matchen. Vi är två rivaler som känner varandra väl, vi har en lång historia sinsemellan. Bägge lagen har fantastiska spelare med vana från de största sammanhangen, säger Mourinho.

Hans kontrapart Pep Guardiola medger att det svider med Andres Iniestas skada, som gör att denne missar rond nummer ett. Samtidigt lanserar Guardiola Real Madrid som ett av världens svåraste motstånd.

- Vi möter ett lag som är i sin bästa form för säsongen. Det blir en oerhört svår uppgift att ta sig an Real Madrid - en av de starkaste klubbarna, som har nio titlar från Europa. Det här är en fantastisk utmaning och vi ska göra allt för att ta det sista klivet mot Wembley, säger Guardiola.

Publicerad 2011-04-27 kl 11:16
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå