Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
CHAMPIONS LEAGUE

Mourinhos övertag mot Zlatan: ”Vet vad som irriterar honom”

Foto: Scanpix

Har Mourinho ett mentalt övertag på Ibrahimovic redan innan kvällens match har börjat? Statistiken verkar tyda på det. I de sju matcherna som Ibrahimovic och Mourinho har mötts har svensken varken gjort mål eller assist.

Enligt Le Parisien valde Zlatan Ibrahimovic att inte gå med i lagets gångtur i morse, detta för att istället ha en längre taktisk genomgång inför kvällens Champions League-match mot Chelsea. Även Javier Pastore och Edinson Cavani stannade kvar med ledarstaben för att diskutera deras avgörande roller ikväll.

Förutom den klassiska statistiken att Ibrahimovic ligger på förhållandevis låga sju mål på 34 slutspelsmatcher i Champions League, så presenterar Opta ytterligare siffror som han måste förbättra ikväll.

Mourinho och Ibrahimovic har mött varandra sju gånger. I de sju matcherna har Ibrahimovic varken gjort mål eller assist. Ibrahimovics favorittränare har varje gång hittat en möjlighet att plocka bort svensken. Emile Heskey gav sin teori till Goal.

- Mourinho har ett tydligt övertag mot honom, men det är inte bara på planen det gäller.

- Det som Mourinho lärde sig som tränare i Inter kommer att ha stor betydelse. Under den säsongen kollade han på allt som fanns att veta om Zlatan, inte bara hur han spelar och vad han gör på planen, men utan också det mentala – vad som irriterar honom. Han kommer ha en väldigt bra förståelse för vad Zlatan handlar om, och det är en stor fördel.

Publicerad 2015-03-11 kl 15:35
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons