Mourinhos revansch - Chelsea krossade Steaua

Steaua Bukarest tog emot krisdrabbade Chelsea på hemmaplan i Champions Leagues andra gruppspelsomgång. Chelsea var totalt överlägsna i matchen och vann med 4-0.

Chelsea förlorade den första matchen i årets Champions League mot Basel och har dessutom sladdat i Premier League. Det var därför en måste match för Jose Mourinho och hans spelare mot Steuea ikväll.

Chelsea fick dessutom en tung start på matchen då man tvingades till ett tidigt byte. Fernando Torres skadade sig och Samuel Eto'o kom in istället.

Drygt tio minuter senare fick Chelsea fram bollen till Ramires framför mål. Brassemittfältaren Ramires var iskall och chippade bollen över en utrusande Steauamålvakt. Förspelet stod Andre Schurrle och Samuel Eto'o för.

Chelsea uttökade ledningen precis innan halvtid efter att Steauaförsvararen Georgievski olyckligt fått in bollen i eget mål. Samuel Eto'o sköt och målvakten släppte returen rätt ut på Georgievski. Matchen stod därför 2-0 till Chelsea i halvtid.

I den andra halvleken gjorde Ramires sitt andra mål för kvällen efter att Schurrle drivit fram bollen längs vänsterkanten, spelat vidare till Oscar som i sin tur fick ut bollen till Ramires. Brassen tvekade inte utan bombade in 3-0 för Chelsea.

Även gamle Frank Lampard fick göra mål för Chelsea. Efter ett vackert anfall spelade inbytte Willian bak bollen till Lampard som på ett tillslag sköt in bollen via stolpen. Chelsea fick därmed gruvlig revansch efter förlusten mot Steaua i våras. Jose Mourinho fick dessutom lite andrum efter den tuffa återkomsten i Chelsea.

I Chelsea imponerade Andre Schurrle stort, tysken var inblandad i det mesta framåt för Londonlaget.

Chelseas nästa match i Champions League är bortamatchen mot Schalke 04. För Steaua väntar nyckelmatch mot Basel.

Publicerad 2013-10-01 kl 22:35