Norrköpings mardröm - släppte in tre mål på 17 minuter

Champions League-kval

17 blytunga minuter gör att IFK Norrköping har en rejäl uppförsbacke i Champions League-kvalet mot Rosenborg.
Norrmännen har med sig 3-1 till returen på Östgötaporten.

IFK Norrköping har en tuff match att vänta. Rosenborg vann den första matchen i den andra omgången av Champions League-kvalet med 3-1. Detta efter 17 mardrömsminuter där Rosenborg gjorde samtliga sina mål.

Hemmalaget Rosenborg var klart starkast i den första halvleken och tryckte tillbaka Norrköping under stora delar av matchen. De regerande svenska mästarna hotade sällan mot norrmännen som hade fyra avsut mot mål.

I den 47:e minuten lyckades Rosenborg pricka in 1-0. Islänningen Holmar Eyjolfsson nickade in bollen förbi Norrköpings målvakt Andreas Vaikla som såg ut att ha kontroll på situationen. Men i stället gick bollen, via stolpen, i mål.

Sex minuter senare var Rosenborg ytterst nära att öka på ledningen. Pål André Hellands avslut smet dock utanför stolpen.

Helland fick i den 63:e minuten på nytt chansen när Norrköpingsförsvaret blev alldeles för passivt. Den norske landslagsmannen tog till vara på möjligheten, klev in i banan och avlossade ett skott som Veikla inte kunde parera.

Men det var inte över där.

Mardrömmen fortsatte i den 65:e minuten när Yann-Erik De Lanlay pricksköt in 3-0.

Sebastian Andersson tände dock ett litet hopp för IFK Norrköping när han i matchminut 70 nickade in 1-3 på hörna.