Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

CHAMPIONS LEAGUE

Nu börjar Pekings CL-äventyr: "Kommer kräva allt av oss"

Foto: TT

På onsdag går IFK Norrköping in i Champions League-kvalet.
Då väntar bortamatch mot Rosenborg.
- Det här kommer kräva allt av oss, säger managern Jens Gustafsson till Fotbollskanalen.

Förra året vann IFK Norrköping SM-guld. Därför går klubben nu in i kval till Champions League - och man gör det i andra kvalomgången mot norska Rosenborg. På onsdag spelas den första av två matcher lagen emellan, på Lerkendal Stadion i Trondheim.

- Det ska bli en inspirerande uppgift, säger Norrköpings nye manager Jens Gustafsson.

 Han känner sig säker på att Peking har den koll på Rosenborg som man kan ha.

- Vi har sett Rosenborg så pass mycket att vi känner oss trygga. Jag har inte sett dem live själv, men jag har väldigt starkt förtroende för de som har gjort det däremot.

 Hur hanterar man ett dubbelmöte?
- Det är ofta förenat med lite mer taktiska ingångar. Matchen varar i 180 minuter och bortamål är mer värt och så vidare.

Hur är känslan rent generellt kring att ni går in i en Europa-period nu?
- Det känns utmanande. Det kommer bli väldigt tät matchning och det kommer kräva allt av oss. Det kommer kräva att alla spelare som tillhör IFK Norrköping bidrar på ett väldigt bra sätt, annars kommer vi inte klara det. Det är inte hur tjockt med spelare som helst heller, så vi kommer behöva alla. Alla kommer vara lika betydelsefulla.

Nyförvärvet David Moberg Karlsson är dock inte spelklar för Norrköping till Rosenborg-matcherna, samtidigt som klubben sålt både Arnor Traustason och Emir Kujovic.

- När det kommer till att hela truppen måste användas så ska jag vara noga med att uttrycka att vi kunde haft 50 spelare i truppen men ändå inte fått använda en enda nyrekryterad spelare i matcherna mot Rosenborg, vilket är sådär måste jag säga. Det är irriterande. Det är något vi inte kan påverka. Jag tycker utifrån vårt perspektiv och utifrån Malmö FF:s perspektiv förra året att transferfönstret är en bov för oss, när vi kommer till de här matcherna, säger Jens Gustafsson.

En spelare som lär få speltid med tanke på att transferfönstret inte öppnar förrän den 15 juli och Peking därmed inte kan registrera nya spelare till mötena med Rosenborg är anfallaren Sebastian Andersson. Han ser fram emot Champions League-kvalet.

- Det blir roliga matcher, man ska njuta. Det ska bli jättekul att bara få vara med om det. Jag gjorde inget förra året för att förtjäna det, men det är kul att vara med om det, säger Andersson som kom till Norrköping från Djurgården inför säsongen.

Hur blir det att spela ett dubbelmöte?
- Jag vet inte om jag varit med om det innan, men man får tänka lite annorlunda. Det är viktigt att få ett bra resultat där uppe, för sen är vi starka hemma. Det vet vi ju, säger Andersson.

IFK Norrköping-profilen, Anderssons anfallskollega Christoffer Nyman, är också laddad inför Rosenborg-matcherna. 

- Det ska bli skithäftigt att få vara med om det. Att ta SM-guld med Norrköping som är mitt lag, nu spela Champions League-kval och förhoppningsvis gå vidare... det är skitkul, säger Nyman.

Vad vet du om Rosenborg?
- Inte mycket alls, att det är ett lag från Norge och att det varit en storklubb. Helt ärligt vet jag inte vad de håller för nivå, men de vann ju sin liga så jag antar att det är bra kvalitet på laget. Det borde det vara. Det blir nog en tuff utmaning, säger Nyman.

Publicerad 2016-07-11 kl 11:29
CHAMPIONS LEAGUE

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER