Nytt hattrick av Ronaldo - Real med ena foten i final

La Liga

Cristiano Ronaldo sköt Real Madrid till semifinal i Champions League med tre mål mot Bayern. Nu är portugisen på väg att ta laget till final efter ett nytt hattrick i den första semifinalen mot Atlético.
- Han är en unik spelare, säger Zinedine Zidane enligt football-italia.net.

Efter att ha mötts i finalen 2014 och 2016 ställs Real och Atlético mot varandra i semifinal i Champions League. Båda finalmatcherna mellan Madrid-lagen vanns av Real efter förlängning respektive straffar.

Det ser inte ut att bli någon revansch för Atlético. Real Madrid vann den första semifinalen med 3-0 efter att Cristiano Ronaldo varit bländande.

Redan i din nionde minuten nickade Ronaldo in 1-0. Portugisen mötte ett inlägg från Casemiro med pannan och Oblak i Atléticos mål var chanslös.

En fartfylld första halvlek slutade 1-0 till hemmalaget.

I den 73:e minuten utökade Real Madrid ledningen. Cristiano Ronaldo fick lite turligt med sig bollen och slog till på halvvolley. Med en praktträff satte stjärnan 2-0.

Portugisen var inte klar där. I den 86:e minuten stod Lucas Vazquez för ett mycket fint förarbete och hittade in med bollen till Cristiano Ronaldo som var helt ren vid straffpunkten. Stjärnan tryckte in sitt hattrick.

Portugisen har nu gjort åtta mål på de senaste tre matcherna i Champions League. I det första mötet med Bayern München i kvartsfinalen stod Ronaldo för två mål och i returen sköt han Real vidare efter förlängning med ett hattrick.

- Det fantastiska med Ronaldo är att i de avgörande lägena är han alltid där. Han gjorde tre mål och han är en unik spelare, säger Zinedine Zidane enligt football-italia.net.

Real har nu ett superläge inför returen. Diego Simeone tänker dock inte kasta in handduken.

- Det är svårt, men så är fotbollen. Det här händer. Vi kommer att försöka in till slutet, fram till att slutsignalen går i den andra matchen. Fotboll är ett otroligt spel och allt kan hända. Jag tror fortfarande att vi har chans att gå vidare, säger Atlético-tränaren enligt Uefa.

Lagens startelvor:

Real: Navas - Carvajal, Ramos, Varane, Marcelo - Casemiro, Kroos, Modric - Isco, Ronaldo, Benzema.

Atlético: Oblak - Savic, Lucas, Godin, Luis - Gabi, Saul, Koke, Carrasco - Griezmann, Gameiro.