Nytt tungt poängtapp för Real Madrid - kryssade mot Brügge

Real Madrid fick en mardrömsöppning mot Club Brügge i Champions League.
Tvåmålsunderläge i halvtid men lyckades knipa en poäng.
- Alla förväntade sig att de skulle slå oss enkelt men vi var förberedda, säger Club Brügges tvåmålsskyt Emmanuel Bonaventure enligt Uefa.

Real Madrid förlorade med hela 3-0 mot Paris Saint-Germain i den första gruppspelsmatchen i Champions League och jagade revansch när Club Brügge kom på besök. Den belgiska klubben hade inför matchen tagit en poäng efter krysset mot Galatasaray.

Det såg länge ut som att det skulle bli en ny tung förlust för Zinedine Zidanes mannar. Detta efter att Emmanuel Bonaventure gett gästerna ledningen redan i nionde minuten, ett mål som först blåstes av för offside men som efter var-granskning godkändes. Bonaventure skulle presentera sig på nytt.

Men först stack Real Madrid upp när Raphaël Varane nådde högst på Toni Kroos hörna och nickade kraftfullt mot mål. Då stod Mignolet för en fin reflexräddning.

Brügge var långt ifrån ofarliga och hade en god chans till att utöka sin ledning. Detta efter att Tau i den 34:e minuten fick en fin chans i straffområdet och Thibaut Courtois fick sträcka ut rejält för att rädda skottet.

Tidigare nämnde Bonaventure fick en ny chans på friläge. Han utnyttjade sin snabbhet, närmade sig mål och såg ut att snubbla. Trots det fick den 21-årige nigerianen till ett bra avslut över en utrusande Courtois och 2-0 till bortalaget.

Precis innan halvtid fick Toni Kroos strax utanför straffområdet ett jätteläge till reducering men tyskens skott gick några centimeter utanför högra stolpen.

Inför andra halvlek gjorde Real-tränaren Zinedine Zidane några förändringar. Han bytte ut målvakten Courtois mot Alphonse Areola och även Nacho fick flytta på sig till förmån för Marcelo.

Först var Bonaventure otroligt nära ett hattrick i 54:e minuten men Areola gjorde sig stor och höll Madrid kvar i matchen. Minuten senare skulle i stället kaptenen Sergio Ramos, som så många gånger tidigare kliva fram och efter en ny var-granskning godkändes målet.

Real ökade trycket mot Club Brügge och med knappt 20 minuter kvar fick Luka Modric ett bra läge att spela Benzema som var helt ren i offensivt straffområde. I stället gick Modric på eget avslut, några meter över mål och Benzema visade stor besvikelse.

Med sex minuter kvar av ordinarie speltid fällde Ruud Vormer unge Vinicius Junior. Gästernas kapten drog därmed på sig sitt andra gula kort och blev utvisad.

Bara sekunder senare hade Real Madrid kvitterat genom nick från Casemiro. Sista minuterna bestod av en stor anstormning från hemmalaget men Brügge lyckades hålla undan.

- Alla förväntade sig att de skulle slå oss enkelt men vi var förberedda. Vi trodde på oss själva och hade en bra känsla. Vi tog ledningen med två mål och vi hade såklart föredragit om vi tagit md oss en seger. Jag är besviken över det men samtidigt glad att vi kunde ta med oss poäng mot ett sådant storlag, säger Club Brügges tvåmålsskytt Emmanuel Bonaventure enligt Uefa.

I och med det oavgjorda resultatet har Real Madrid endast en poäng på två spelade Champions League-matcher.

- Det var ett dåligt resultat men reaktionen efter att ligga under med två mål var bra. Det första 45 minuterna var inte bra men jag kommer ta med mig reaktionen. I slutändan kan vi inte vara nöjda med en poäng, det här var en kväll för tre poäng, säger Zinedine Zidane enligt Uefa.

I samma grupp vann PSG mot Galatasaray hemma med 1-0 efter mål av Mauro Icardi vilket gör att laget nu toppar tabellen med sex poäng.

Real Madrid: Courtois - Carvajal, Varane, Ramos, Nacho - Modric, Casemiro, Kroos - Vazquez, Benzema, Hazard

Club Brügge: Mignolet - Mata, Mechele, Deli, Ricca - Vormer, Rits, Vanaken - Diatta, Bonaventure, Tau

Här är alla kvällens resultat i Champions League.