Olic gav Bayern München hopp om avancemang

Ivica Olic fick chansen i stället för petade Luca Toni. Och han tog den. Med sitt 1-0-mål ordnade anfallaren seger och fortsatt åttondelshopp för Bayern München.

Bayern München - Maccabi Haifa 1-0
Olic 63'

- Det var viktigt att vi vann och lade den mörka perioden bakom oss, sade han efteråt.

Juventus hade chansen att säkra en plats i åttondelsfinalen, men det krävdes seger borta mot tidigare obesegrade Bordeaux. Fransmännen såg till att det inte blev så. Brasilianaren Fernando nådde högst på Jaroslav Plasils frispark i den 54:e minuten — en enkel match eftersom Juventusanfallaren Amauri mest stod och tittade på — och knoppade in 1—0.

Några minuter senare hade samme Amauri, men framför allt lagkamraten Diego, en strålande möjlighet att kvittera efter att Alessandro Del Piero slagit en lysande passning genom straffområdet. Men på något sätt misslyckades både Amauri och Diego med att få in bollen, som studsade längs med mållinjen en meter framför Bordeauxmålvakten. Därefter var Juventus inte riktigt nära, och Marouane Chamakh satte i stället slutresultatet 2—0 på tilläggstid.

På Allianz arena fixade kroaten Ivica Olic samtidigt segern till Bayern München, 1—0 hemma mot Maccabi Haifa. Det lyfte upp Bayern München blott en poäng bakom Juventus i grupp A.

Och räddade för stunden kvar tränaren Louis van Gaal, som är under hård press efter den svaga ligainledningen och knackiga resultat i Champions league.

- Vi är 100 procent bakom vår coach, allt han gör är bra och jag hoppas att vi vinner allt fram till vinteruppehållet, sade Olic.

Den sista omgången blir därmed högintressant, och matchen Juventus—Bayern München helt avgörande för vilket av lagen som gör Bordeaux sällskap till åttondelsfinal.

Publicerad 2009-11-25 kl 23:47