Olsen efter FCK:s CL-avancemang: "Det känns fantastiskt"

Champions League-kval

FC Köpenhamn är klart för Champions League. Det blir den andra klubben som Robin Olsen kommer att representera i turneringen.
- Det känns fantastiskt, säger han till Fotbollskanalen.

FC Köpenhamn vann hemmamatchen mot Apoel med 1-0 och hade därför ett bra utgångsläge inför onsdagens retur. FCK med Robin Olsen, Erik Johansson och Ludwig Augustinsson från start började matchen bra och var det bästa laget i den första halvleken. Därför kom det som en chock när Apoel gjorde 1-0 efter 69 minuter.

Mathias "Zanka" Jörgensen gick bort sig, Pieros Sotiriou dribblade in och blev fri i straffområdet innan han satte matchens första mål. Tungt för FCK.

Matchen såg ut att gå till förlängning när Federico Santander lurade hemmalagets målvakt genom att få honom att tro att det skulle komma ett inlägg. Målvakten gick ut och Santander skickade in bollen vid den första stolpen. 1-1 och FCK till Champions League.

- Det känns fantastiskt. Vi var bättre och hade matchen, men sedan säljer vi oss lite billigt vid deras mål. Det var jobbigt och därför är det riktigt starkt att vi kommer tillbaka och gör ett mål, säger Robin Olsen till Fotbollskanalen.

- Jag valde att gå till FCK för att vinna titlar och spela i Champions Leauge och nu är vi där. Det ska bli härligt att spela i den turneringen. Vi har ett grymt bra lag och ser nu fram emot derbyt mot Bröndby.

Det blir fjärde gången som FC Köpenhamn spelar i Champions Leagues gruppspel.

Både Robin Olsen och Erik Johansson har spelat i Champions League med Malmö FF. Det var 2014/15 och då slutade laget sist på tre poäng i gruppen efter Juventus, Atletico Madrid och Olympiakos.

Publicerad 2016-08-24 kl 23:14