POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
CHAMPIONS LEAGUE
10å

Oroat United varnar biljettlösa fans

Manchester United varnar sina fans att åka till Moskva utan biljetter till Champions Leaguefinalen. I ligaavslutningen åkte 300 personer till Wigan vilket ledde till säkerhetsproblem.

Betalande åskådare öppnade nödutgångar på JJB Stadium för att tillåta ickebetalande att komma in på arenan för att se "Red Devils" vinna sitt tionde mästerskap.

Inga skador rapporterades men United-företrädare är mycket oroade över den bristande säkerheten vilket skulle kunna lett till en farlig situation.

- Förståeligt nog ville alla ansluta sig till firande men det krävs definitivt att säkerheten ses över i det fall det händer igen, säger Colin Hendrie, vice ordförande supporterorganisationen Manchester United Supporter Association.

Även klubben är oroad.

- Sådana incidenter är potentiell farliga men vi har inte fått något klagomål från Wigan. Söndagens match har skapat några exceptionella omständigheter vilka inte är sannolika att upprepas, säger klubbens kommunikationschef Andy Townsend.

Wigans talesman Andy Maxey förklarar:

- I slutet sprang Manchester Uniteds fans ned och öppnade nödutgångarna, vilket ledde till att folk anslöt sig till firandet.
Incidenten drog igång oro över vad som kan hända i Moskva nästa vecka när United möter Chelsea i Champions Leaguefinalen.

- Vårt råd är definitivt att inte åka utan en biljett, säger Townsend.

I förra årets final mellan Milan och Liverpool rapporterades fans komma in utan biljetter vilket ledde till att andra med biljetter inte kom in. Detta medförde smärre stökigheter bland supportar.

De ryska arrangörerna är inställda på att det inte ska upprepas.

- Vi är inställda på att se till att det som hända förra året inte upprepas. Problemet var att många kom in med falsk biljett. Det fanns ingen möjlighet att få ut dem och därför var det flera som inte kom med biljett.

Ryssarna har nu monterat in nya spärrar som testats under tolv matcher.

- Systemet är designat för att öka säkerheten. Om man har falska biljetter, eller ingen biljett, kommer man inte in.

Publicerad 2008-05-13 kl 14:44
Annons
Annons
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå