Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
CHAMPIONS LEAGUE

Pellegrini: "Det är svårt att värva engelska spelare"

Foto: Scanpix

Inför morgondagens match mot Barcelona gav Manchester Citys tränare Manuel Pellegrini en intervju till Daily Mail där han bland annat pratade om svårigheterna att värva engelska spelare och att de skulle behövt ytterligare en spelare av världsklass.

Imorgon ska Manchester City på något mirakulöst sätt vända ett 1-2 underläge mot Barcelona på bortaplan.

I den första matchen mot Barcelona tvingades Manchester City att spela med en man mindre efter det att Martin Demichelis blivit utvisad. Något som Manuel Pellegrini menade var avgörande för matchen om man möter ett av världens bästa lag.

"Världens bästa lag"

-Vi kan prata om taktik och teknik, men om du tvingas spela med en man mindre mot Barcelona sätts du i en väldigt jobbig situation. Barcelona har kanske världens bästa lag.

-Inget annat lag kan sätta ihop Messi, Neymar och Suarez tillsammans. Jag vill möta dem med elva spelare och slår de ut oss då så är det för att de är bättre lag, säger City-tränaren till Daily Mail.

Pellegrini menar också att man hade behövt ytterligare en spelare av världsklass för att kunna ta nästa steg.

-Den här säsongen har vi fått värva spelare utefter restriktionerna från Financial Fair Play. Jag tror att det här laget hade behövt ytterligare en speciell spelare som kunde ta oss till en högre nivå.

- Vi har Aguero och vi har väldigt bra spelare, men Champions league är annorlunda jämfört med Premier League, säger Pellegrini.

Svårt att värva engelskt

City-tränaren gav även sin syn på om hur svårt det är att värva bra engelska spelare i dag.

-Det är viktigt att ha engelska spelare i sitt lag, men om du kan inte värva dem?, frågar Pellegrini retoriskt.

-Ni pratar om att köpa spelare från klubbar som inte vill sälja dem. Säg att du vill köpa Luke Shaw för 450 miljoner kronor. Jag är inte säker på att det är värt att spendera så mycket pengar när vi redan har Clichy och Kolarov.

-Kan du köpa Raheem Sterling? Ja, kanske om du erbjuder Liverpool en miljard. Om du vill ha en engelsk spelare på David Silvas position, vem finns det? Kanske Wayne Rooney, men vem mer?, frågar sig Pellegrini.

Pellegrini har mött Barcelona tre gånger med Manchester City och förlorat alla tre gångerna. Imorgon måste han bryta den trenden för att City ska ha någon chans till avancemang.

Publicerad 2015-03-17 kl 14:31
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons