Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
CHAMPIONS LEAGUE

Piqués krav: "Alla måste respektera Barca mer"

Foto: Scanpix

Gerard Piqué, Barcelona.

Trots bänkningarna - Gerard Pique svär sin trohet till Barcelona inför semifinalen.
-
Jag älskar klubben. Vinst mot Chelsea betyder mer än speltid för mig, säger han.

Katalanerna har en tung vecka bakom sig med förlust i El Clásico och i den första CL-semin i London. Mittbacken Gerard Piqué har bänkats på slutet och omgärdas av flyttrykten till sommaren. Hans relation till tränaren Pep Guardiola ifrågasätts också. Men den spanske landslagsmannen svepte handfast undan allt snack vid en presskonferens på Camp Nou före tisdagens match.

– Jag är född in i det här klubben. Hela min släkt är medlemmar. För mig, som Barça-supporter, är det viktigaste att Barcelona vinner och tar sig till final i Champions League i morgon. Om jag spelar eller inte är underordnat, sade Gerard Piqué enligt Sportbladet som bevakade medieträffen.

Han hävdade också att samarbetet med Guardiola fungerar utmärkt och att duon samtalar mycket mer med varandra ”än vad folk tror”. Att andra just nu tycks gå före i försvarets hackordning får ”man helt enkelt acceptera”, tyckte Piqué som efterfrågade en mer aktningsfull inställning från journalisterna och omgivningen i övrigt.

–  Barcelona har tagit 13 av 16 titlar de senaste åren. I det här landet behövs mer respekt, vi förtjänar det. Då och då måste man förlora, nu gjorde vi det, mot två väldigt bra lag, sade Piqué.

Publicerad 2012-04-23 kl 19:03
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons