POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
CHAMPIONS LEAGUE
1v

Piteå debuterar i Champions League: "Klart det är otroligt stort - något man alltid drömt om"

Foto: Bildbyrån.

Fjolårssuccén för Piteå med SM-guld gör nu att klubben går in i Champions League.
På onsdagens tar klubben emot danska Bröndby i Norrbotten i Piteås första CL-match någonsin.
- Det är klart att det är otroligt stort. Det är på något sätt något man har drömt om, säger Josefin Johansson till Fotbollskanalen.

Fjolårets otippade SM-guld resulterade också i att Piteå IF tog sig ut i Champions League. På onsdagen går laget in i turneringen, när de tar emot danska Bröndby i Norrbotten.

- Det ska bli väldigt roligt, vi längtar verkligen, säger Josefin Johansson till Fotbollskanalen.

- Det är klart att det är otroligt stort. Att själv få spela med Piteå IF, ett lag från Norrbotten i Champions League, det är på något sätt något man har drömt om. Nu står man där och får göra det. Det är klart att det är väldigt stort för hela staden också och länet. Så jag hoppas att det kommer mycket folk och att det blir en härlig inramning på LR arena.

Mittfältaren missade guldåret då hon blev mamma, men är nu tillbaka i laget. 31-åringen har spelat i samtliga 16 omgångar av damallsvenskan, men Piteå har inte lyckats återskapa fjolårets succésäsong. Laget har trillat ner på undre halvan och ligger åtta av tolv lag med 23 poäng. Detta efter fyra kryss de senaste fyra omgångarna.

- Det är klart att vi har inte fått med oss de poängen vi skulle ha velat, så är det ju. Vissa matcher och inte har fått till det som krävs för att vinna och i damallsvenskan är det tuffa matcher varje omgång så. Men vi vet hur det är och vi pratar om det. Det gäller att jobba på och kanske jobba ännu hårdare för att skapa ännu mer målchanser och trycka dit den, säger Johansson. 

Det känns som att damallsvenskan är väldigt jämn även i år, är det bra att ni har fått de här tuffa matcherna nu när ni går in i Champions League?
- Ja, men absolut. Det tror jag. Varje vecka behöver man förbereda sig på absolut bästa sätt för att man måste var 100-procentig för att vinna varje match i damallsvenskan så att det är väl jättebra att ha med sig även ut i Europaspel.

För motståndet står som bekant danska Bröndby. Motståndarna har något bättre form än Piteå och har på de sex inledande omgångarna i den danska ligan vunnit fyra och förlorat två matcher. De toppar därmed tabellen i en jämn liga.

- Vi har fått lite info och vi kommer få mer här i dag. Det kommer bli en tuff match och det är ett bra lag. Mycket bra offensiva kvalitéer så det kommer bli tufft. Men det ser vi fram emot, säger Johansson.

De danska mästarna har spelat i samtliga de senaste 16 Champions League-turneringarna och slog förra året ut italienska Juventus innan norska Lilleström blev för starka. Piteå har själva aldrig varit med i turneringen utan gör sitt första Champions League.

- Vi har spelare som har erfarenhet av det och så också. Men det gäller på något sätt att njuta av det också. Att njuta av att vara där. Men vi går in för att vinna matchen, något annat går vi inte in med. Det är klart att de kanske har lite fördel av att ha spelat de matcherna förut. Men vi är hungriga och sen får vi väl se, säger Johansson.

Det blir en lång resa för dem upp till Piteå, kan det vara något som ger er en fördel i dubbelmötet?
- Det kanske det blir, nu tror jag att de kanske är så professionella så de kan nog hantera det. Men vi vill alltid att det ska vara jobbigt att komma hit och spela för motståndarna, så det är klart att det är klart att vi är nog lite mer resvana, så är det ju. 

Publicerad 2019-09-11 kl 09:00
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå