POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
CHAMPIONS LEAGUE

PODCAST: Eriksson om Pellegrinis uttalande: "Stärkte mig"

Manuel Pellegrini sågade Jonas Eriksson inför den samlade världspressen.

I podcasten "Lundh" svarar den svenske VM-domaren för första gången.

- Tränare har en tendens att prata om domare när de inte vill prata om sitt eget lag, säger Eriksson till Fotbollskanalens krönikör Olof Lundh.

Efter nederlaget mot Barcelona i första Champions League-åttondelen var Citys manager Manuel Pellegrini rasande. I skottgluggen: den svenske domaren Jonas Eriksson.

Efter att Eriksson visat ut Martin Demichelis och gett Barcelona straff stod han inte högt i kurs hos den spanske tränaren.

- Det var ett misstag att välja en domare från Sverige. Självklart är vi kritiska, inte bara på grund av straffen och det röda kortet. Hela matchen kände vi att domaren inte var opartisk, sa Pellegrini inför den samlade världspressen.

Citatet väckte stor uppmärksamhet över hela världen och många av de inblandade i matchen gav sin syn på händelserna.

Men huvudpersonen själv höll tyst – fram tills nu.

I podcasten "Lundh" berättar Jonas Eriksson för första gången om matchen på Ethiad Stadium och efterspelet.

- Folk trodde jag tog illa upp men jag höll mig borta och det stärkte mig att inte ta in det, berättar Eriksson för Olof Lundh i podcasten.

- Tränare i mångt och mycket har en tendens att prata om domare när de inte vill prata om sitt eget lag och sedan handlar det om att sätta press på domarna.

Han berättar också att han och hans domarkollegor under stora matcher i Europa ofta blir satta under press från tränare och andra ledare i klubbarna.

- Tränare försöker sätta press. Det händer ibland efter första halvlek då vi dömt en straff eller den assisterande vinkat för offside och så kommer laget ut till andra halvlek och säger: "We've seen it on DVD now, big mistake, big mistake, wrong penalty" Bara för att så osäkerhet och när man ser efter matchen så har vi tagit rätt beslut. Men de tar en rövare och försöker så ett frö av osäkerhet.

Eriksson har fem år kvar till FIFA:s åldersgräns på 45 år. Men medger i intervjun att han efter sommarens VM ser slutet på karriären.

- Jag kommer att ta mig en funderare när jag kommer hem från VM. När jag blev heltidsdomare så satte jag målen att döma EM 2012 och VM 2014. Just nu tror jag inte att jag dömer i fem år till. Man ska sluta när man har som roligast men vi får se.

Ikväll, onsdag, dömer Jonas Eriksson returmötet mellan Bayern München och Manchester United.

Podcasten "Lundh" kommer med ett nytt avsnitt varje vecka och du hittar den på iTunes eller här på fotbollskanalen.se.

Publicerad 2014-04-12 kl 16:34
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå