Porto tog stort kliv mot avancemang - efter straffdrama

Diogo Costa gjorde "en Simon Mignolet" och vägrade släppa in mål.
Trots att Club Brugge fick dubbla chanser från elva meter.

Försök igen

Se höjdpunkterna från Club Brügge-Porto i spelaren ovan.

Porto stod för en stark matchöppning där man skapade en rad målchanser inom första kvarten. Mehdi Taremi borde nog ha spräckt Club Brugges nolla i Champions League när han kom fri mot Simon Mignolet, men forwarden lyfte bollen över.

Men efter nytt belgiskt slarv skulle Simon Mignolet till slut få kapitulera. Mehdi Taremi tog revansch och Club Brugge hamnade för första gången under den här Champions League-hösten i underläge.

I upptakten av den andra halvleken utspelade sig ett stort straffkaos. David Carmo stod för en ful eftersläng på Brugges Brandon Mechele. Carmo sänkte Mechele med en spark och efter att VAR tagit en titt på situationen fick belgarna straff och Carmo varnades.

Diogo Costa, Portos målvakt skulle sedan iklä sig huvudrollen under ett par minuter i den här matchen. Brugges första straff slogs av Vanaken, Costa gick till höger och räddade, VAR påkallade domare, Olivers uppmärksamhet och efter att det visat sig att Porto-försvaret tjuvat i jakten på returen fick Brugge chansen att slå om straffen.

Noa Lang tog hand om bollen, skickade den till Costas vänster och det läste Porto-målvakten som alltså räddade dubbla straffar inom loppet av mindre än två minuter.

- Han klarar två på raken (Costa). Vad är det som händer i början på halvleken? I princip allting, utbrister C Mores kommentator Linus Eklund.

Efter Costas dubbla straffräddningar stängde Porto matchen med ett 0-2-mål. Evanilson överlistade Mignolet från nära håll.

Sedan skulle också Stephen Estaquio utöka ledningen för Porto fram till 3-0. Porto ångade på efter det och även 4-0 rullades in.

Porto tar därmed ett stort kliv mot avancemang samtidigt som de sätter stor press på Atletico Madrid som spelar senare ikväll. Atletico Madrid måste vinna för att hålla hoppet om slutspel vid liv.

Porto ställs mot just Atletico Madrid i den sista omgången.

Club Brugge: Mignolet - Odoi, Mechele, Sylla, Buchanan - Nielsen, Onyedika, Vanaken - Skov Olsen, Jutglá, Lang.

Porto: Costa - Pepé, Cardoso, Carmo, Zaidu - Otavio, Eustaquio, Uribe, Galeno - Evanilson, Taremi.

Alla matcher från Champions League ser du på C More och Telia Play.

Publicerad 2022-10-26 kl 20:40