Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
CHAMPIONS LEAGUE

Pressad Guardioa linför returen

Förlust mot Chelsea i första semifinalen i Champions league och förlust mot Real Madrid i kampen om ligaguldet.
 Fiaskostämpeln hänger tung över Barcelona och tränaren Pep Guardiola inför tisdagens retur mot Chelsea.

Det är inte ofta som Barcelona förlorar två gånger på mindre än en vecka. Men 0-1 mot Chelsea i onsdags och 1-2 mot Real Madrid i lördags är resultat som är svåra att bortse ifrån.
 -Vi får se på tisdag om de här två förlusterna påverkat oss, sade en pressad Pep Guardiola efter "El clásico".
 Barcelonatränaren har ännu inte skrivit på någon kontraktsförlängning, vilket fått i gång spekulationer om att han skulle vara på väg bort från klubben. "Filosofen", som Zlatan Ibrahimovic lite nedvärderande kallat honom, tog över Barcelona 2008 och har sedan dess lett klubben till 13 titlar, inklusive tre raka i ligan och segrarna i Champions league 2009 och 2011.

 Gick i försvar

 Nu har Barcelona visserligen vunnit både spanska och europeiska supercupen (mot Real respektive Porto) samt klubblags-VM den här säsongen. Men när ligaguldet nu ser ut att gå till Real Madrid vore en missad Champions league-final ett dråpslag.
 Pep Guardiola fick efter matchen mot Real Madrid också gå i försvarsställning, bland annat för att han låtit Cesc Fabregas börja på bänken.
 -Om jag hade valt bort andra spelare hade jag troligen fått frågor om dem nu. Kanske valde jag fel. Kanske hade det gått bättre med Cesc eller någon av de andra, vem vet?
 -I slutändan måste jag ta konsekvenserna av mina beslut, men det finns alltid en anledning för besluten jag fattar.

 Två titlar kvar

 Mittfältaren Xavi är dock optimistisk och påminner om att Barcelona även har den spanska cupfinalen mot Bilbao kvar.
 "Av sex möjligheter den här säsongen, har vi fortfarande chansen att ta fem titlar - vi saknar bara cupen och Champions league", säger han till Barcelonas webbplats.
 Samtidigt är Champions league en räddningsplanka även för Chelsea, som vilade flera startspelare mot Arsenal i lördags och fick nöja sig med 0-0. I Premier league är laget inte bättre än sexa och riskerar att missa Champions league nästa säsong.

Publicerad 2012-04-23 kl 13:23
Annons
Annons
Annons