PSG klart för CL-final – vann komfortabelt över Forsbergs Leipzig

Emil Forsbergs RB Leipzig hade inte mycket att säga till om.
PSG vann komfortabelt med 3-0 och är därmed klart för Champions League-final.
- PSG vann rättvist, säger tyskarnas manager Julian Nagelsmann.

Neymar var nära att ge fransmännen ledningen redan efter sex minuters spel, men brassens avslut prickade stolpen. PSG skulle dock ta till vara på nästa läge.

Ángel Di María slog en frispark tretton minuter in på matchen som Marquinhos elegant knoppade in i mål. 1-0 till fransoserna.

Tre minuter innan paus utökade sedan PSG sin ledning – det kan fransmännen tacka RB Leipzig-målvakten Péter Gulácsi för. Tyskarnas målvakt stod för en ordentlig bjudning i form av ett svagt uppspel, varpå PSG högg direkt.

Bollen in i straffområdet till Neymar som skarvade vidare den till Di María som från nära håll kunde trycka in 2-0. Kort därefter var Neymar ytterst nära att göra 3-0 för PSG.

Leipzig valde att göra två byten i paus. Ett av dem? In med Emil Forsberg – ut med Christopher Nkunku.

Forsbergs entré hjälpte dock föga.

Elva minuter in på den andra halvleken gjorde PSG 3-0 genom Juan Bernat. Bernat hittade en lucka i straffområdet och kunde från nära håll nicka in fransmännens tredje mål för kvällen. Leipzig ville dock ha det till offside, men reprisbilderna visade att en Leipzig-försvarare upphävde offsiden.

Bernats mål skulle visa sig bli matchens sista. PSG är därmed klart för Champions League-final där de kommer att ställas mot antingen Lyon eller Bayern München.

- PSG vann rättvist. De har så mycket kvalitet och de var det bättre laget, säger tyskarnas manager Julian Nagelsman till BT Sport efter matchen.

PSG har aldrig tidigare varit i en Champions League-final.

Leipzig: Gulácsi - Klostermann, Upamecano, Mukiele, Angeliño, Laimer, Kampl, Sabitzer, Olmo, Nkunku, Poulsen

PSG: Rico - Kehrer, Thiago Silva, Kimpembe, Bernat, Herrera, Marquinhos, Paredes, Di María, Neymar, Mbappé