PSG:s chockminuter - hämtade upp 2-0-underläge mot Real Madrid

PSG var i brygga - men hämtade upp 0-2 till 2-2 på två minuter.
Därmed vinner det franska laget gruppen före Real Madrid.

Real Madrid blev redan inför avspark mot Paris Saint-Germain klart för åttondelsfinal, då Club Brügge kryssade mot Galatasaray i Turkiet. PSG var i sin tur redan klart för slutspel och därmed var matchen av lite mindre betydelse, även om det var en gruppfinal.

Real Madrid imponerade inledningsvis och till slut fick formstarke Karim Benzema hål på den franska storklubben. Anfallaren tryckte in en retur i mål till 1-0. Real Madrid hade även fler chanser än så, men strax före halvtid såg förutsättningarna för matchen ut att förändras innan ett nytt beslut togs efter VAR-granskning.

Thibaut Courtois kom först ut fel i en utrusning, fällde Mauro Icardi i närheten av straffområdet, fick rött kort och PSG blev tilldelat straff. Efter VAR-granskning kom däremot ett nytt beslut. Marcelo blev nämligen i ett tidigare skede och i uppbyggnaden av målchansen knuffad av en motståndare vid mittplan och därmed drogs det röda kortet tillbaka, samtidigt som PSG inte blev tilldelat straffspark.

Real Madrid åkte i andra halvan av matchen på ett bakslag, då Eden Hazard blev utbytt skadad, men trots det hindrade inte det laget från att fortsätta framåt. Benzema blev tvåmålsskytt till 2-0 och där och då såg det ut att bli seger för Real.

Men PSG ville annorlunda och först reducerade Kylian Mbappé i 81:a minuten till 2-1, medan anfallskollegan Pablo Sarabia två minuter senare dunkade in 2-2. PSG ordnade därmed i slutändan kryss och är nu klart som gruppvinnare före Real Madrid i Champions League-gruppen. Båda lagen är klara för åttondelsfinal i turneringen.

Real Madrid: Courtois - Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo - Casemiro, Kroos, Valverde - Isco, Benzema, Hazard.

Paris Saint-Germain: Navas - Meunier, Silva, Kimpembe, Bernat - Marquinhos, Gueye, Verratti - Di Maria, Icardi, Mbappe.