POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
CHAMPIONS LEAGUE

Rangers-fansen portade från Malmö-matchen

Om MFF går vidare i CL-kvalet väntar Glasgow Rangers. Utan supportrar.
- En bestraffning för någon tidigare händelse i Europaspelet, säger Per Ågren till Sydsvenskan.

Malmö FF vann med 2-0 mot färöiska Torshavn i den första matchen av två i Champions League-kvalet. Allt pekar på att de svenska mästarna går vidare till nästa omgång, där skotska mästarklubben Glasgow Rangers väntar.

Men när Rangers kommer till Swedbank Stadion blir det utan supportrar, efter ett Uefabeslut.

- Vi har precis fått veta att de har en match med ”supporters banned”, en bestraffning för någon tidigare händelse i Europaspelet, säger MFF:s sportchef Per Ågren till Sydsvenskan.

Händelsen som Ågren refererar till är egentligen två. Det handlar om två Europa League-matcher mot PSV Eindhoven i våras, då Rangersfans sjöng diskriminerande sånger från läktarplats.

Den skotska klubbens säkerhetsansvarige kommer till Malmö i veckan för att gå igenom säkerhetsläget med MFF. Svenskar som håller på Rangers kan också komma att stoppas från att komma in på arenan.

- Rangers är mycket tydliga med att det är totalt stopp för deras fans. Det känns lite trist, eftersom skotska fans brukar vara bra. Men å andra sidan kan vi skapa en riktig hemmagryta med ett bra resultat borta, säger Ågren.

Publicerad 2011-07-15 kl 19:34
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå