Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
CHAMPIONS LEAGUE

Raúl hotas av Messi och Ronaldo - här är CL:s bästa målskyttar

Foto: Scanpix

Raúls allra största avtryck i fotbollshistorien är hans 71 Champions league-mål - flest av alla.

Men redan denna vecka kan det roliga vara över.

Cristano Ronaldo och Leo Messi är bara två respektive tre mål bakom.

När Barcelona möter Ajax på tisdagen och Real Madrid åker till England för match mot Liverpool på onsdag talar en hel del för att Raúls plats som etta i historieböckerna kan raderas ut redan nu.

Ronaldos målform i ligan är rekordvass. Två mål i Reals möte mot Levante innebär att han har gjort 15 mål under säsongen, och då har de bara spelat åtta omgångar. Det är ett fler än den tidigare rekordinnehavaren Esteban Echevarria (som gjorde 14 mål på åtta omgångar säsongen 1943—1944).

Trött Messi

Även Lionel Messi håller sig framme. Sju mål på åtta matcher gör att han nu gjort 250 La Liga-mål, bara ett färre än rekordinnehavaren Telmo Zarra från 1955.

Messi sägs dock vara sliten efter många matcher och rätt krävande resor för landslagsuppdrag.

Han spelade dock ligamatchen mot Eibar senast, trots att Barcelonas coach Luis Enrique funderade på att låta honom vila.

- Jag tittar alltid efter spelare att vila, inklusive Messi, men på sistone så tänker jag främst att om jag inte spelar honom så får jag inte heller alla de mål han gör, sade Enrique i förra veckan.

- Jag funderar på vad de säger och hur de mår. Under säsongen så kommer jag att vila honom, men just nu är det en väldigt speciell period för honom och för laget. Ibland sitter jag på bänken och tänker på hur lycklig jag är som har Messi. Det är inte bara det han gör själv, utan även vad han får lagkamraterna att göra.

Raúl målar i Qatar

Förra gången "Barca" mötte Ajax, i förra säsongens gruppspel, gjorde Messi dessutom ett hattrick i 4—0-segern.

Cristiano Ronaldo har dock bara två mål upp till Rauls målrekord. Om man dessutom räknar in övriga mål — två mål i supercupfinalen samt ett i en Champions League-kvalmatch — så har Ronaldo gjort 72, dock har Raul gjort 76 om man räknar på samma sätt.

Och vad gör Raúl Gonzales, 37, själv nuförtiden?

Han spelar i al-Sadd i Qatar och har, enligt Wikipedia, gjort elva mål på 39 matcher.

Publicerad 2014-10-20 kl 16:54
Annons
Annons
Annons