Real chockade Milan - kvitteringen på övertid försatte Mourinho i glädjeskutt

Zlatan Ibrahimovic såg ett tag ut att få linka poänglös av San Siro. Men efter målkavalkad av inhopparna Filippo Inzaghi och Pedro Léon slutade Champions League-envigen på San Siro 2-2.

Det var Zlatan Ibrahimovic som hade de stora feta chanserna för Milan. Men det var den 37-årige inhoppare "Pippo" Inzaghi som gjorde målen, från lägen som inte borde ha varit några lägen.

Hans kvittering till 1-1 kom sedan Ibrahimovic kommit loss på vänsterkanten, men skickat in ett missriktat inlägg. Real-keepern Iker Casillas hade dock tagit ett steg ut för tidigt, fick svenskens boll bakom sig och lyckades bara få en hand på bollen. Direkt var Inzaghi där och skallade in returen till 1-1 efter 67 minuter.

Tio minuter senare gjorde Inzaghi 2-1, men det målet borde ha varit avvinkat för offside. Milan hade till och med två man på fel sida.

Milanfansen fick ändå inte fira någon seger. I den fjärde tilläggsminuten ordnade Reals inhoppare Pedro Léon 2-2.

Missade frilägen
Zlatan Ibrahimovic hade annars Milans bästa chanser i första halvlek, men brände båda frilägena:

Första chansen kom halvvägs in i halvleken. Zlatan fick bollen efter marken, men Real-målvakten Iker Casillas kom ut fint och täckte av alla upptänkliga vinklar.

Andra möjligheten kom in den 37:e minuten efter en fin framspelning av Ronaldinho. Svensken nådde den studsande bollen före Casillas, men Ibrahimovics lobb landade någon meter utanför mål.

Kanske fanns tankarna på annat håll då den spansk tidningen Sport avslöjat att Milan inte har någon tvingade klausul att köpa svensken av Barcelonas efter det inledande låneåret.

Efter Ibrahimovics missar kunde i stället Real Madrid ta ledningen precis före pausvilan. Angel di Maria dyrkade upp Milans försvar med en perfekt passning, helt friställd fick Gonzalo Higuain gott om tid på sig att raka in 1-0.

Sedan ändras allt när Inzaghi kom in i stället för Ronaldinho efter en timmes spel, och en gång till när Leon slog till på övertid. 2-2-målet kom så sent att Uefa långt in på onsdagskvällen hade 2-1 till Milan som officiellt resultat på sin hemsida.

Filmning och laser
Övrigt att notera från San Siro:

Cristiano Ronaldo har visat fantastisk målform på slutet, men visade mest urusel filmningsform på San Siro. Portugisen kastade sig i gräset en pinsam halvsekund för sent efter en duell mot Milanförsvararen Ignazio Abate. Ronaldo hade sedan väldigt ont i näsan när "smällen" verkade ta mer åt axeln.

Laserpekare riktades under matchen mot Real-tränaren José Mourinho, men den förre Inter-coachen såg helt oberörd ut.