Real klart för kvartsfinal - målvaktstavla bäddade för seger

Real Madrid är klart för kvartsfinal i Champions League.
Detta efter seger mot Atalanta.

Under tisdagen hade Real Madrid chansen att ta sig vidare till kvartsfinal i Champions League. Laget vann det första av två åttondelsfinalmöten med Atalanta med 1-0 vilket gjorde att man gick in med en fördel inför returen på tisdagskvällen.

Första halvlek var länge mållös, men efter en jättetavla från Marco Sportiello skulle Real ta ledningen. Atalantas målvakt skulle skicka upp bollen på offensiv planhalva, men hans utspark blev helt misslyckad och träffade Luka Modric. Kroaten stormade fram i straffområdet och spelade bollen i sidled till Karim Benzema. Den franske anfallaren fick fritt läge i straffområdet och gjorde inget misstag när han satte dit 1-0 för Real.

I början av andra halvlek fick sedan Real straff sedan Vinicius Junior gått omkull i staffområdet. Sergio Ramos stegade fram till elvameterpunkten och satte dit 2-0 för Real.

I matchens slutskede försökte Atalanta trycka på framåt och bland annat hade Duvan Zapata ett friläge, men anfallarens avslut räddades av Thibaut Courtois i Reals mål.

Med knappt tio minuter kvar reducerade Atalanta och skapade därmed viss nerv i matchen. Detta efter en vacker frispark från Luis Muriel som knorrade in bollen i nät från ett par meter utanför straffområdet.

Bara någon minut efter Muriels mål skulle dock Real punktera matchen. Efter en snabb omställning fick Marco Asensio bollen till vänster i straffområdet och med ett distinkt avslut satte han dit 3-1 för Real.

Asensios mål blev också matchens sista och Real är därmed klart för kvartsfinal i Champions League.

Lagens startelvor:

Real Madrid: Courtois - Nacho, Varane, Ramos, Mendy - Modric, Kroos, Valverde - Vazquez, Bensema, Vinicius Junior

Atalanta: Sportiello - Toloi, Romero, Djimsiti - Mæhle, De Roon, Pessina, Gosens - Malinovskyi, Muriel, Pasalic